2022, október 3.
13.3 C
Budapest
13.2 C
Moszkva
Array

Törvénysértő, így Oroszország betilthatja a LinkedIn közösségi oldalt

Oroszországban betilthatják a világ legnagyobb üzleti közösségi hálózatát a LinkedIn-t – értesült a Kommerszant című napilapra hivatkozva a TASZSZ orosz hírügynökség szerdán.

Az amerikai székhelyű vállalat nem tette eleget annak a törvényi kötelezettségnek, amely szerint oroszországi szervereken kell az orosz állampolgárok személyes adatait tárolni 2015 szeptemberétől.

Az orosz felügyelőhatóság tájékoztatása szerint a LinkedIn nem helyezte át az orosz felhasználók adatait oroszországi szerverekre. Ráadásul a beleegyezésük nélkül adatokat gyűjt és továbbít olyan állampolgárokról is, akik nem használják a LinkedIn-t – közölte a hatóság.

Az orosz szövetségi hivatal tájékoztatása szerint a LinkedIn tevékenysége, ideértve az orosz állampolgárok személyes adatainak gyűjtése, tárolása, felhasználása és továbbítása sérti az orosz jogszabályokat.

Az orosz felügyelőhatóság jogi lépéseket tesz annak érdekében, hogy korlátozzák a közösségi oldal elérését. Az amerikai székhelyű közösségi hálózatnak nincs képviseleti irodája Oroszországban.

German Klimenko az orosz elnök internet-fejlesztési tanácsadója a Kommerszantnak elmondta, hogy amennyiben a szövetségi hivatal nyer és blokkolják az oldalt, az jelzés értékű lesz azoknak a vállalatoknak, akik nem oroszországi szervereken tárolják az adatokat. Ez érinti a Facebookot, a Twittert és az összes külföldi vállalatot is.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Jóváhagyta az orosz alkotmánybíróság a négy új régió Oroszországba olvadását

Jóváhagyta az orosz alkotmánybíróság a négy egykori ukrajnai régió, Donyecki és Luganszki Népköztársaság, Herszon és Zaporizzsja terület Oroszországhoz csatolásáról szóló dokumentumcsomagot. A vonatkozó határozatokat a...

A Star Wars filmek sztárja drónflottát kér a világtól Ukrajnának és pénzt gyűjt Zelenszkijnek

Mark Hamill, a Star Wars filmekből ismert színész arra kérte a világot, hogy segítsenek Ukrajnának nagyobb drónflotta beszerzésében az Oroszországgal fennálló konfliktusban. "Ukrajnának drónokra van...

Kissinger: nem lenne bölcs dolog felvenni Ukrajnát a NATO-ba

Nem volt bölcs Washington azon kísérlete, hogy a Szovjetunió összeomlása után Ukrajnát a NATO-ba integrálja - jelentette ki pénteken Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter. A...