2023, január 27.
0.7 C
Budapest
-3.6 C
Moszkva

Történelmi csúcson a benzinár Hollandiában

A UnitedConsumers holland fogyasztói csoport adatai szerint a benzinárak Hollandiában rekordmagasságba szöktek, amit a növekvő olajárak okoznak.

Az adatok szerint a benzin literenkénti kiskereskedelmi ára jelenleg 2,50 euró. A kutaknál már elérte a 2,505 eurót literenként. A gázolaj ára is emelkedett, átlagosan 2,22 euróra literenként.

Az üzemanyagárak emelkedését a kőolaj árának emelkedésével magyarázták, a Brent nyersolaj ára pénteken elérte a hordónkénti 122 dollárt.

Szakértők szerint az EU azon döntése, hogy 2022 végéig leállítja az orosz olaj teljes importját, jelentős hatással lesz arra, hogy a holland autósok mennyit fizetnek majd a kútnál. Az elemzők szerint a benzinárak az elkövetkező hónapokban valószínűleg tovább emelkednek majd.

Az olaj, a gáz és az áram árának emelkedése Európa-szerte hatással van a vállalatokra és a fogyasztókra. A holland statisztikai hivatal (CBS) adatai szerint májusban az éves infláció Hollandiában 10,2% volt, szemben az egy hónappal korábbi 11,2%-kal. Az infláció továbbra is magas, amit az energia- és élelmiszerárak emelkedése okoz.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Orbán Viktor: azonnali tűzszünet kell

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az...

A kritikus infrastruktúrát ért súlyos károkról számoltak be Ukrajnában a mai rakétacsapások után

Ukrajnában a rakétacsapások energetikai létesítményeket rongáltak meg az ország középső, déli és délnyugati régiókban - közölte az Ukrenergo a Telegram-csatornáján. "A Dnyipropetrovszk régióban az egyik...

Szijjártó: háborús retorika helyett a béketeremtésre kellene fókuszálni

A nemzetközi közösségnek háborús retorika helyett a béketeremtésre kellene fókuszálnia, az ukrajnai fegyveres konfliktus elhúzódását, eszkalációját kockáztató intézkedések helyett mielőbb párbeszédre lenne szükség -...