2022, június 26.
30.8 C
Budapest
28.8 C
Moszkva

Történelmi csúcson a benzinár Hollandiában

A UnitedConsumers holland fogyasztói csoport adatai szerint a benzinárak Hollandiában rekordmagasságba szöktek, amit a növekvő olajárak okoznak.

Az adatok szerint a benzin literenkénti kiskereskedelmi ára jelenleg 2,50 euró. A kutaknál már elérte a 2,505 eurót literenként. A gázolaj ára is emelkedett, átlagosan 2,22 euróra literenként.

Az üzemanyagárak emelkedését a kőolaj árának emelkedésével magyarázták, a Brent nyersolaj ára pénteken elérte a hordónkénti 122 dollárt.

Szakértők szerint az EU azon döntése, hogy 2022 végéig leállítja az orosz olaj teljes importját, jelentős hatással lesz arra, hogy a holland autósok mennyit fizetnek majd a kútnál. Az elemzők szerint a benzinárak az elkövetkező hónapokban valószínűleg tovább emelkednek majd.

Az olaj, a gáz és az áram árának emelkedése Európa-szerte hatással van a vállalatokra és a fogyasztókra. A holland statisztikai hivatal (CBS) adatai szerint májusban az éves infláció Hollandiában 10,2% volt, szemben az egy hónappal korábbi 11,2%-kal. Az infláció továbbra is magas, amit az energia- és élelmiszerárak emelkedése okoz.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS