2023, január 27.
0.7 C
Budapest
-3.6 C
Moszkva

Külföldi zsoldosok bázisát semmisítették meg az orosz rakéták

Az orosz légierő nagy pontosságú rakétákkal semmisített meg egy külföldi zsoldosbázist a Harkovi területen – közölte Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője szombaton.

“Nagy pontosságú rakéták a Harkovi területen lévő Andrejevka közelében semmisítették meg a külföldi zsoldosok telepítési helyét” – mondta a szóvivő.

Konasenkov elmondta továbbá, hogy az elmúlt 24 órában megsemmisítettek kilenc olyan területet, ahol az ukrán fegyveres erők katonái és haditechnikai eszközei összpontosultak, rakétavető egységek öt lőállását Malorjazancevo, Volcsejarovka, Podgornoj, Malaja Illinovka és Lisicsanszk települések közelében a Luganszki Népköztársaságban, valamint egy Buk-M1 föld-levegő rakétarendszert Minkovka közelében a Donyecki Népköztársaságban.

Az orosz védelmi minisztérium szóvivője elmondta, hogy a légierő 48 olyan területet támadott, ahol az ukrán fegyveres erők egységei és katonai felszerelései összpontosulnak.

“A légicsapások következtében több mint 170 nacionalista, öt harckocsi, hat tábori tüzérségi ágyú, nyolc speciális jármű, valamint egy lőszerraktár semmisült meg a Donyecki Népköztársaságban, Krasznapollja közelében” – mondta.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Orbán Viktor: azonnali tűzszünet kell

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az...

A kritikus infrastruktúrát ért súlyos károkról számoltak be Ukrajnában a mai rakétacsapások után

Ukrajnában a rakétacsapások energetikai létesítményeket rongáltak meg az ország középső, déli és délnyugati régiókban - közölte az Ukrenergo a Telegram-csatornáján. "A Dnyipropetrovszk régióban az egyik...

Szijjártó: háborús retorika helyett a béketeremtésre kellene fókuszálni

A nemzetközi közösségnek háborús retorika helyett a béketeremtésre kellene fókuszálnia, az ukrajnai fegyveres konfliktus elhúzódását, eszkalációját kockáztató intézkedések helyett mielőbb párbeszédre lenne szükség -...