2022, június 27.
29.4 C
Budapest
30.3 C
Moszkva

Külföldi zsoldosok bázisát semmisítették meg az orosz rakéták

Az orosz légierő nagy pontosságú rakétákkal semmisített meg egy külföldi zsoldosbázist a Harkovi területen – közölte Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője szombaton.

“Nagy pontosságú rakéták a Harkovi területen lévő Andrejevka közelében semmisítették meg a külföldi zsoldosok telepítési helyét” – mondta a szóvivő.

Konasenkov elmondta továbbá, hogy az elmúlt 24 órában megsemmisítettek kilenc olyan területet, ahol az ukrán fegyveres erők katonái és haditechnikai eszközei összpontosultak, rakétavető egységek öt lőállását Malorjazancevo, Volcsejarovka, Podgornoj, Malaja Illinovka és Lisicsanszk települések közelében a Luganszki Népköztársaságban, valamint egy Buk-M1 föld-levegő rakétarendszert Minkovka közelében a Donyecki Népköztársaságban.

Az orosz védelmi minisztérium szóvivője elmondta, hogy a légierő 48 olyan területet támadott, ahol az ukrán fegyveres erők egységei és katonai felszerelései összpontosulnak.

“A légicsapások következtében több mint 170 nacionalista, öt harckocsi, hat tábori tüzérségi ágyú, nyolc speciális jármű, valamint egy lőszerraktár semmisült meg a Donyecki Népköztársaságban, Krasznapollja közelében” – mondta.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS