2022, december 1.
2.8 C
Budapest
-11.1 C
Moszkva

Törökország a Donbasszból importál szenet

Az ásványkincsekben gazdag Donyecki Népköztársaságban (DNR) bányászott szenet Törökországba exportálják, ahonnan a közel-keleti és afrikai országokba kerül – közölte Vitalij Hocenko, a DNR miniszterelnöke szerdán a RIA Novosztyinak.

Az interjúban kifejtette, hogy a szenet a hagyományos piacokra exportálják, ahol van kereslet. Hocenko szerint a régióban kitermelt szén kiváló minőségű, és ennek megfelelően számos országban van rá kereslet.

Az ásványkincsekben gazdag DNR rendelkezik Európa negyedik legnagyobb szénmezőjével, amelynek kitermelhető készleteit több mint tízmilliárd tonnára becsülik. Februárban 115 szénbánya működött a Donbasszban, amelyek évente mintegy 70 millió tonna nyersanyagot termelnek.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán délelőtt írta alá az Oroszországi Föderáció új jogalanyainak megalakulásáról szóló szövetségi alkotmányos törvényeket a Donyecki és Luganszki Népköztársasággal, valamint Herszon és Zaporozsjei területtel, amelyek szeptemberben népszavazáson elsöprő többséggel szavaztak az Oroszországhoz való csatlakozásra.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...