2023, szeptember 21.
19.5 C
Budapest
18.1 C
Moszkva

Török belügyminiszter: az egész világ gyűlöli az Egyesült Államokat

Az egész világ gyűlöli Amerikát, és Európa függ tőle – idézte az Aydınlık újság Süleyman Soylu török belügyminisztert, aki erről egy fiatalokkal tartott találkozón beszélt Isztambulban.

“Amerika továbbra is veszít a hírnevéből, <…> az egész világ gyűlöli Amerikát. <…> Európa Amerika bábja, Afrikában minden állam gyűlöli azokat az államokat, amelyek kizsákmányolják őket” – idézte a kiadvány a belügyminiszter nyilatkozatát. Szerinte Európa nem létezik, szerepét nem szabad eltúlozni.

“Csak Amerika van. Európa egy öszvér Amerika konvojában. Nincs benne semmi különleges” – folytatta a magas rangú török tisztviselő.

Az európai vezetőket folyamatosan lejáratják, a népesség elöregszik, és Európa nehezen termel – mutatott rá a miniszter.

Hangsúlyozta, hogy a Nyugat már nem rendelkezik szuverenitással.

“Már nincs meg ez a szuverenitásuk, de megpróbálják fenntartani a szokásaikat. <…> Törökország megváltoztatja a történelmet. Ez a választás az a választás, amelyen ez a történelem teljesen megváltozik. Ezért nyomul Amerika, ezért nyomul Európa. Ezért van Kandil (az észak-iraki hegyek, ahol Ankara szerint a törvényen kívüli Kurdisztáni Munkáspárt militánsai bujkálnak. – A szerkesztő megjegyzése) pánikolnak, és a PKK nyomul. Ez nem Tayyip Erdogan megválasztása, ez Törökország jövő generációinak választása, Törökország teljes függetlenségének választása” – mondta a miniszter.

A török elnök- és parlamenti választásokat május 14-én tartják. A hivatalban lévő államfő, Recep Tayyip Erdogan a Köztársasági Szövetség egyetlen jelöltjeként, Kemal Kılıçdaroğlu az ellenzéki Népi Szövetség képviseletében, Muharrem Ince, a Memleket párt vezetője és Sinan Oğan, az Ata jelöltje pedig a legmagasabb tisztségért száll versenybe.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: jelenleg nincs alapja a tárgyalások megkezdésének

Oroszország kész diplomáciai megoldást keresni az ukrajnai konfliktusra, de egyelőre nincs alapja a tárgyalások megkezdésének - közölte a Kreml sajtófőnöke. "Egyre gyakrabban hallani a 'tárgyalások'...

Ukrajna energetikai infrastruktúrája került tűz alá

Az ukrajnai Rivne energetikai infrastruktúrája tűz alá került, a Rivnenszkij járás egy része áram nélkül maradt - jelentette Vitalij Koval, a Rivne terület közigazgatás...

Lengyelország leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat

Lengyelország nem fog többé fegyvereket szállítani az ukrán hadseregnek - jelentette ki Mateusz Morawiecki miniszterelnök, hozzátéve, hogy Varsó inkább saját biztonságára összpontosít. A döntést...
spot_img

Videó