2022, december 9.
3.5 C
Budapest
-4 C
Moszkva

Több mint száz külföldi zsoldossal végeztek az orosz erők

Az orosz egységek egy különleges műveletben 24 óra alatt több mint száz külföldi zsoldost és az ukrán fegyveres erők több mint 400 katonáját, valamint nacionalistákat öltek meg – közölte a védelmi minisztérium szeptember 23-i hadjelentésében.

“A külföldi zsoldosok egységeire mértek csapást a Donyecki Népköztársaság Szlovjanszk és Ozernoje területén. Több mint 100 harcost megsemmisítve” – áll a dokumentumban.

Ezenkívül az ukrán fegyveres erők 81. légi mozgósító brigádjának egységei ellen Kramatorszk közelében végrehajtott nagy pontosságú légicsapás több mint 220 ukrán katonát likvidált.

A légierőnek sikerült továbbá több mint 190 fegyverest és 12 haditechnikai eszközt megsemmisítenie a Csajka taktikai csoport állásai és a Szkif, a Dnyepr és a Gepard nemzeti zászlóaljak ideiglenes állomáshelyei elleni támadások során.

“A taktikai és a hadsereg légiereje, a rakétacsapatok és a tüzérség csapásai az 59. motorizált gyalogos dandár és a 63. gépesített dandár ideiglenes telepítési pontjaira mértek csapásokat a Mikolajiv körzetben lévő Bezimenne és Ternovi Pody településeken. Az ellenség több mint 130 katona veszteségét szenvedte el” – tette hozzá a védelmi minisztérium.

Az orosz egységek négy ukrán parancsnoki és irányítóállást, két parancsnoki és megfigyelőállást is eltaláltak, 142 területen 74 tüzérségi egységet, élőerőt és felszerelést szorítottak vissza. Három lőszer- és fegyverraktár és egy Buk-M1 SAM rendszert semmisítettek meg.

A légierő vadászgépei lelőttek egy ukrán MiG-29-est és két Szu-25-öst.

Oroszország február 24. óta különleges katonai műveletet folytat Ukrajna demilitarizálására és denacionalizálására. Vlagyimir Putyin feladatának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven át bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Az elnök szerint a végső cél a Donbassz felszabadítása és az Oroszország saját biztonságát garantáló feltételek megteremtése.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Csaknem 100 lengyel zsoldossal végeztek az orosz erők Ukrajnában

Oroszország védelmi minisztériuma azt közölte, hogy egyetlen nap alatt számos nagy jelentőségű célpontot semmisített meg nagy pontosságú csapásokkal Ukrajnában. Köztük amerikai és német gyártmányú...

Putyin: Oroszország válaszcsapásként támadja az ukrán infrastruktúrát

Az orosz hadsereg azt követően kezdett el csapásokat mérni Ukrajna energetikai infrastruktúrájára, hogy merényletet követtek el a Krími híd ellen - jelentette ki Vlagyimir...

Klicsko: apokaliptikus télre kell készülnünk, de még nem kell evakuálni Kijevet

Az ukrán villamosenergia-hálózatot ért folyamatos orosz csapások "apokaliptikus" forgatókönyvet hozhatnak Kijevben - mondta Vitalij Klicsko polgármester szerdán a Reutersnek, de hangsúlyozta, hogy a hatóságok...