2022, október 7.
16.6 C
Budapest
9.5 C
Moszkva

Több mint 90 külföldi zsoldost semmisítettek meg az orosz cirkálórakéták

Több tucatnyi, Kijev oldalán Moszkva ellen harcoló külföldi zsoldost öltek meg az északkelet-ukrajnai Harkov városában egy katonai tábor elleni támadásban – közölte csütörtökön az orosz védelmi minisztérium.

“A külföldi zsoldosok ideiglenes bázisát Harkov városában nagy pontosságú fegyverrel támadták. Több mint 90 harcost megöltek” – jelentette be Igor Konasenkov altábornagy, a minisztérium szóvivője a csütörtöki tájékoztatóján.

Az orosz légierő szintén csapást mért ukrán élőerő és haditechnikai eszközökre Herszon és Mikolajiv régiókban, 80 harcost likvidálva és 50 másikat megsebesítve – tette hozzá.

Az Ukrajnában tartózkodó külföldi zsoldosoknak otthont adó táborokat ebben a hónapban már többször célba vette Oroszország, ami több áldozatot követelt.

Volodimir Zelenszkij elnök felhívására több ezer harcos érkezett Ukrajnába Lengyelországból, Kanadából, az Egyesült Államokból, az Egyesült Királyságból és más országokból. Áprilisban az orosz hadsereg közel 7000-re becsülte a számukat. A múlt hónapban azonban azt közölte, hogy már csak 2741 külföldi harcos maradt Ukrajnában.

Sokukat megölték, míg mások haza menekültek, és később a kijevi erők soraiban uralkodó káoszra, valamint fegyver- és egyéb felszereléshiányra panaszkodtak.

Konasenkov korábban arra figyelmeztetett, hogy a zsoldosokat a nemzetközi jog nem tekinti harcosoknak, és “a legjobb, ami rájuk vár, ha élve fogják el őket, az a bírósági tárgyalás és a maximális börtönbüntetés”.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Két Donbassz település elfoglalását jelentették be az orosz erők

Elfoglalták az orosz erők Otradivka és Veszel Dolina községet a Donyecki Népköztársaságban - közölte pénteken az Oroszországhoz csatolt régió területvédelmi törzse. Igor Konasenkov altábornagy, az...

Zaharova: az EU-nak döntenie kellene végre, hogy a diplomáciát vagy a harcteret választja

Az Európai Uniónak el kell döntenie, hogy az ukrajnai konfliktust diplomáciai úton vagy erőszakos módon akarja-e megoldani - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi...

Biden: a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van

Joe Biden amerikai elnök szerint a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van a hidegháború 1960-as évekbeli csúcspontja óta. Azt állította továbbá, hogy Oroszország...