2023, december 5.
-0.1 C
Budapest
-9.8 C
Moszkva

Több mint 6.4 millió turista érkezett idén a Krím félszigetre

Az év eleje óta több mint 6.4 millió turista látogatott el az oroszországi Krím félszigetre – mondta a régió turisztikai minisztere Vagyim Volcsenko a TASzSz hírügynökségnek.

Jelenleg a turisták száma 6.4 millió fő. Ez a poszt-szovjet időszak legsikeresebb szezonja. A korábbi rekord 2012-ben volt, amikor 6.1 millióan látogattak a félszigetre – mondta a miniszter. Hozzátette, hogy több mint 1 millió turista – az összes látogató 16 százaléka – az ukrán határ felől érkezett. Ez 18%-al több mint 2017-ben – mondta.

Az Orosz Szövetségi Turisztikai Hivatal számított a rekordszámú látogatóra, hiszen olyan közlekedési fejlesztésekkel, mint Kercsi-szoroson átívelő Krími-híd és a szimferopoli nemzetközi repülőtér új terminálja is egyszerűbbé tette az eljutást a félszigetre.

A Krími-híd

A hivatal tájékoztatása szerint az év végére a Krímre utazó turisták száma eléri a 6.5 millió főt, amely 30%-al több mint egy évvel korábban.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

WaPo: Kijev és Washington egymást hibáztatja az ellentámadás kudarcáért

Amerikai és brit tisztek segítettek megtervezni az ukrán tavaszi-nyári ellentámadást, és biztosították az összes kért járművet, de Kijev úgy döntött, hogy háromfelé osztja erőit...

Csoportos dróntámadást hiúsított meg az orosz légvédelem a Krím és az Azovi-tenger felett

Meghiúsították az ukrán erők a dróntámadásokra tett kísérletét több célpont ellen. Az orosz légvédelem 22 pilóta nélküli légi járművet lőtt le, további 13-at pedig...

Fehér Ház: az Egyesült Államok kifogyott a pénzből Ukrajna számára

A Fehér Ház sürgős felhívást intézett a törvényhozókhoz, hogy hagyjanak jóvá további támogatásokat Ukrajnának, mondván, hogy az ország "majdnem kifutott az időből", mivel az...
spot_img

Videó