2022, augusztus 15.
33.6 C
Budapest
28.1 C
Moszkva
Array

The Wall Street Journal: véget ért Oroszország elszigeteltsége

Javíthat az orosz adósi besoroláson és segíthet az Oroszország elleni szankciók megszüntetéséhez a nemzetközi terrorizmus elleni harc kapcsán erősödő orosz-amerikai kapcsolat és a nemzetközi együttműködés kiszélesedése – vélte Moritz Kraemer, a Standard and Poor’s szuverén besorolásokért felelős részlegének igazgatója, akit a Bloomberg hírügynökség idézett kedden.

Néhány napja Barack Obama amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök kétoldalú megbeszélést tartott a világ 19 legnagyobb gazdaságát és az Európai Uniót tömörítő G20-csoport törökországi csúcstalálkozójának szünetében vasárnap Antalyában. A Fehér Ház tájékoztatása szerint a két elnök egyetértett abban, hogy Szíriában tűzszünetre és egy olyan politikai átmenetre van szükség, amely az ENSZ közvetítésével a szíriai rendszer és az ellenzéke között folytatandó tárgyalások eredményeként valósul meg. Obama üdvözölte az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezettel szembeszálló országok erőfeszítéseit, és méltatta a szervezet elleni orosz katonai fellépést.

Jurij Usakov, az orosz elnök külpolitikai tanácsadója újságíróknak elmondta, hogy alapvetően a szíriai helyzetet tekintette át a két vezető.

A befolyásos The Wall Street Journal amerikai lap arról cikkezett, hogy a G20-ak csúcsértekezletén Vlagyimir Putyin központi szerepet kapott, véget ért Oroszország elszigeteltsége. A francia elnöki hivatal kedden közölte, hogy Francois Hollande francia államfő november 24-én Washingtonban amerikai kollegájával, Barack Obamával, két nappal később pedig Vlagyimir Putyin orosz elnökkel egyeztet Moszkvában az Iszlám Állam dzsihadista szervezet elleni fellépésről és a szíriai helyzet rendezéséről.

 

Putyin arra utasította az orosz titkosszolgálatot, hogy vadásszák le a felelősöket.#Oroszország #VlagyimirPutyin #Szí…

Szerző: Orosz Hírek2015. november 17.

Moritz Kraemer szerint most annak vagyunk tanúi, hogy a felek érdekei kezdenek közeledni. “Ezt még nem nevezném áttörésnek, de a közeledés eljuthat a szorosabb együttműködéshez, ami a szankciók lebontásához vezethet”. Eddigi tervek szerint az Európai Unió a jövő év elején tekinti át az Oroszországgal szembeni szankciókat.

A Standard & Poor’s januárban sorolta át az orosz szuverén besorolást a spekulatív – vagyis befektetésre már nem ajánlott – sávba, októberben pedig megerősítette a “BB plusz” minősítést negatív kilátással.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Lengyel és német zsoldosokat semmisítettek meg az orosz légicsapások

Az orosz hadsereg több tucatnyi zsoldost ölt meg Ukrajnában nagy pontosságú csapásokban - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium. Közölték, hogy az orosz légierő a...

Az orosz erők megölték Ukrajna legjobb vadászpilótáját – közölte egykori iskolája

Meghalt az ukrán légierő egy, a hadsereg által legjobb vadászpilótaként jellemzett kapitánya, aki hazája védelme közben halt meg - közölte gyászjelentésében gyermekkori iskolája. Halálának...

Vologyin: Ukrajna csődben van

Ukrajna elvesztette pénzügyi függetlenségét, mivel nyugati segítség nélkül nem tudja teljesíteni az állampolgárokkal szembeni kötelezettségeit - írta hétfőn Vjacseszlav Vologyin, az orosz Állami Duma...