2023, szeptember 22.
19.5 C
Budapest
14.6 C
Moszkva

The Times: az ukrán ellentámadás katonáinak 90 százaléka meghal a déli fronton

A The Times című brit lap az ukrán fegyveres erők déli fronton elszenvedett nagy veszteségeiről írt. A cikk címe: “Ukrajna ellentámadása: ‘Kész vagyok meghalni… a srácok 90 százaléka meg is fog halni”.

A lap szerint az ukrán katonák elmondták, hogy egységük, amelyet azért vetettek be, hogy “megfordítsa a déli fronton a helyzetet”, már állományának 75 százalékát elvesztette.

“Az elit ukrán katonák elmondják, milyen szörnyű árat fizetnek azért, hogy a nyári ellentámadás során áttörték az orosz állásokat” – írta a lap.

“A különböző katonai egységekhez beosztott orvosok szerint a halálos áldozatok száma négy számjegyű számokban mérhető. Az ukrán katonák azon tűnődnek, hogy ‘mi az ára’ az ilyen hadműveleteknek, tekintve az eredményt a földdel egyenlővé tett kis falvak elfoglalásának formájában.

“Amikor azt hallom, hogy itthon vagy külföldön a kanapén ülők azt mondják: ‘Ó, az ukrán hadseregnek már vannak Bradley-i és Leopárdjai, most megmutatják az oroszoknak, hogy mi a helyzet’, ökölbe szorul a kezem. Bárcsak idejöhetnének, és láthatnák a harcunk valóságát” – idézte a lap egy ukrán katona szavait.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó