2023, október 4.
18.2 C
Budapest
13.7 C
Moszkva

The Telegraph: Ukrajna áthatolhatatlan, 1000 kilométeres védelmi vonallal néz szembe

Új műholdfelvételek azt mutatják az ukrán csapatok előtt aknamezők, páncéltörő árkok és lövészárkok sora áll, amely az egyik legkiterjedtebb katonai védelmi rendszer a világon – írja a brit The Telegraph.

A lap beszámol az orosz hadsereg erődítéseinek előkészítéséről az ukrán ellentámadás visszaverésére, amely közel 1000 kilométeres, akár 30 (!) kilométer mélységű védelmi vonallá áll össze.

“Az előrenyomuló ukrán csapatoknak át kell törniük a gondosan kiépített orosz védelmi hálózatot – az ellentámadásra készülve több száz kilométer hosszan kifeszített erődítményeket. A műholdképeken aknamezők, páncéltörő árkok és lövészárkok láthatók, amelyek elzárják az utat az ukrán hadsereg déli előrenyomulása előtt” – írja a lap.

A The Telegraph forrása, az Ukrán Fegyveres Erők Nemzeti Gárdájának parancsnoka a 965 kilométer hosszú orosz védelmi vonalról számol be, amelyet három védelmi szintre építettek ki – először aknamezők várják az ellenséget, majd gyalogsági árkok, végül “sárkányfogak” és páncéltörő árkok.

Brit újságírók az orosz hadsereg kiterjedt védelmi vonalának hálózatát “az egyik legkiterjedtebb katonai védelmi rendszernek nevezik, amelyet a világ valaha látott”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Olasz védelmi miniszter: minden lehetőséget kimerítettünk Ukrajna támogatására

Olaszországnak nincsenek korlátlan forrásai Ukrajna támogatására - mondta az ország védelmi minisztere, Guido Crosetto a Sky TG24 csatornának. "Olaszország sokat tett, a légvédelmi rendszerekre összpontosított,...

The Guardian: Charles Michel csak véletlenül mondta, hogy Ukrajna 2030-ban EU-tag lesz

Az Európai Tanács vezetője, Charles Michel, amikor Ukrajna EU-csatlakozásának lehetséges időpontjairól beszélt, "véletlenszerűen" mondta a 2030-as évet, amelynek nincs semmi alapja - írja a...

Az orosz légierő meghiúsította egy ukrán kommandós egység partraszállását a Krím félszigeten

Az orosz légierő meghiúsította az ukrán kommandósok partraszállási kísérletét a Krímben - közölte az orosz védelmi minisztérium szerda reggel közleményben. A védelmi minisztérium szerint egy...
spot_img

Videó