2023, szeptember 28.
21.2 C
Budapest
15.1 C
Moszkva

Nagykövet: az osztrák és német média nyíltan oroszgyűlölő, már régóta

Ausztria és Németország tömegmédiája nyíltan oroszgyűlölő, és Oroszország démonizálására törekszik – jelentette ki vasárnap Dmitrij Ljubinszkij, Oroszország ausztriai nagykövete.

“Az osztrák tömegmédia, nem is beszélve Németországról, ritka kivételektől eltekintve már régóta oroszgyűlölő. A helyi információs térben valóságos hisztéria van hazánkkal kapcsolatban. Az Oroszországot démonizáló propagandakampány teljes lendülettel folyik. Az álhíreket és a félreértelmezéseket kulcsfontosságú fegyverként használják, és az igazság nem fontos a legtöbb teljesen elfogult elemző számára” – mondta az Express osztrák portálnak adott interjúban.

“Az orosz nagykövetség gyakorlatilag blokkolva van az osztrák információs térben” – mondta.

“A Nyugat, amely magát a demokrácia modelljének, sőt ikonjának tartja, de facto cenzúrát vezet be, hogy elkerítse magát az alternatív nézőpontoktól, és harcol az ellenvélemény bármilyen megnyilvánulása ellen”.”.

Moszkva és Bécs között nincs politikai párbeszéd, de ez nem jelenti azt, hogy szükség esetén ne lehetne ilyen kapcsolatokat kiépíteni – mondta az orosz nagykövet.

“A mai napig elvileg nincs politikai párbeszéd Ausztriával. Egyszerűen nincs napirenden. De az a tény, hogy jelenleg gyakorlatilag nincs kommunikáció, nem jelenti azt, hogy szükség esetén nem lehet kiépíteni. De őszintén szólva, most nem látom ennek szükségességét” – közölte az interjúban.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Előretört az orosz hadsereg a dél-donyecki frontszakaszon

Kedvezőbb hadállásokat foglaltak el az orosz erők az ukrajnai front dél-donyecki szakaszán, miközben a Zaporozsje megyei Prijutne településnél két ukrán támadást visszavertek - közölte...

NYT: az akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Ukrajna számára

Ukrajna akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Kijev számára, mivel a harctéren a haladás hiánya a nyugati támogatás csökkenéséhez vezethet - jelentette csütörtökön a New...

Izvesztyija: Oroszország felmenti a jövedelemadó fizetése alól a hadműveletben résztvevő önkénteseket

Az orosz parlament alsóháza a jövő hónapban olyan törvényt fogadhat el, amely mentesítené az Ukrajnában harcoló önkénteseket a jövedelemadó alól - jelentette az Izvesztyija...
spot_img

Videó