2023, február 4.
4 C
Budapest
-0.4 C
Moszkva

The Independent: Zelenszkij már több mint 12 merényletet élt túl

A CIA igazgatója az orosz különleges hadműveletet megelőzően Kijevbe utazott, hogy figyelmeztesse Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt a meggyilkolására irányuló orosz tervre. Erről a The Independent számolt be.

A hamarosan megjelenő Fighting for Life: Inside Joe Biden’s White House című könyvében Chris Whipple írja, hogy annak idején Zelenszkij nyilvánosan elutasította az amerikai tisztviselők figyelmeztetéseit, miszerint a Kreml hamarosan megszállja Ukrajnát. Azt állítja, hogy a háború előtt Bill Burns, a CIA igazgatója Kijevbe utazott, hogy ellenőrizze a helyzet “veszélyességének realitását”.

Whipple elárulta, hogy Joe Biden amerikai elnök utasította a CIA igazgatóját, az Egyesült Államok korábbi oroszországi nagykövetét, hogy “pontos részleteket közöljön az orosz összeesküvésekről”.

“Ez azonnal felkeltette Zelenszkij figyelmét, és a hír megdöbbentette és kijózanította” – mondta.

Ukrán tisztviselők szerint Zelenszkij február 24. óta több mint 12 oroszországi merényletet élt túl. Whipple szerint legalább két kísérletet sikerült megakadályozni az amerikai hírszerzés információinak köszönhetően, amelyeket Burns az ukrán fővárosban tett látogatása során adott át.

“A hírszerzés olyan részletes volt, hogy segített Zelenszkij biztonsági erőinek megakadályozni két különböző orosz merényletet ellene” – áll a könyvben.

A “Cursor” arról számolt be, hogy az ukrán titkosszolgálat felfedte azt a parancsot, amelyet Putyin adott az új “hadvezérnek”.

Emellett Ukrajna Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanácsa megnevezte azt az időpontot, amikor Oroszország megismételheti offenzíváját.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben - közölte pénteken a francia...

Először számolt be NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről az orosz katonai szóvivő

Az orosz erők a Donyeck környékén folytatott offenzíva során kedvezőbb állásokat foglaltak el, és először semmisítettek meg norvég NASAMS légvédelmi rendszert - jelentette ki...

Zelenszkij: nem adjuk fel Bahmutot, addig harcolunk ameddig csak tudunk

Az ukrán hadsereg nem fogja feladni Artemivszket (Bahmut) - jelentette ki Volodimir Zelenszkij a kijevi EU-ukrán csúcstalálkozót követő sajtótájékoztatón. "Senki sem fogja feladni Bahmutot (Artemivszk)....