2024, február 23.
10.9 C
Budapest
1 C
Moszkva

Szíria jelentős gabonaimport-megállapodást kötött Oroszországgal

Szíria jelentős gabonaimport-megállapodást kötött Oroszországgal – közölte a RIA Novosztyval a közel-keleti ország mezőgazdasági minisztere, Mohammed Haszan Katana.

A tisztviselő szerint az arab köztársaság 1,4 millió tonna terményt fog vásárolni, mivel Damaszkusz igyekszik bővíteni a kereskedelmi kapcsolatokat Moszkvával.

Katana megjegyezte, hogy a szerződés alapján biztosított mennyiség elegendő lenne Szíria gabonaszükségletének egy egész évre való fedezésére.

Hangsúlyozta, hogy Szíria már nagy mennyiségű orosz búzát kapott, és a szállítások “zökkenőmentesen” zajlanak.

Az üzlet megkötésére akkor kerül sor, amikor Oroszország a hivatalos becslések szerint az előző mezőgazdasági szezonban elért bő termést követően idén várhatóan a második legnagyobb termést fogja betakarítani.

Az orosz mezőgazdasági minisztérium 135 millió tonna nettó tömegűre, ezen belül 90 millió tonna búzára emelte a 2023-as gabonatermésre vonatkozó előrejelzését.

Oroszország az elmúlt években a világ legnagyobb gabonaexportőrévé vált, köszönhetően a rekordtermésnek és a vonzó árképzésnek, amelyeknek köszönhetően a 2000-es évek eleje óta megnégyszerezte részesedését a világpiacon.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az Európai Unió elfogadta az Oroszország elleni 13. szankciócsomagját

Az Európai Unió elfogadta az Oroszország elleni 13. szankciócsomagját - közölte az Európai Tanács pénteken sajtóközleményben. A 106 magánszemélyt és 88 szervezetet érintő intézkedéseket az...

Le Figaro: a nyugati haditechnika egy részét a rágcsálók teszik tönkre Ukrajnában

A Nyugat által Ukrajnának szállított haditechnikai eszközök egy része működésképtelenné vált, miután rágcsálók okoztak kárt bennük - jelentette a Le Figaro egy francia katonára...

Orbán: tűzszünet és békefolyamat kell, mert katonai erővel Oroszországot nem lehet térdre kényszeríteni

Az orosz-ukrán konfliktusnak nincs harctéri, katonai megoldása, békefolyamatra van szükség, amely lezárja ezt a konfliktust, és egyúttal hosszú távon élhető Európát teremt számunkra -...
spot_img

Videó