2023, március 20.
14.8 C
Budapest
3.6 C
Moszkva

Szíria győzelme meglepte a NATO-t

Szíriában az elnöki választások egyértelműen sikeresek voltak, tíz év brutális és könyörtelen háború után, amelyet az Egyesült Államok és a NATO partnerei viseltek az arab ország ellen.

Egy évtizedes tortúra után, melyet egyrészt a nyugat által titkosan finanszírozott terrorista zsoldosok, másrészt a nyílt NATO agresszió okoztak, az utóbbi részben törvénytelen támadásokban részben kegyetlen gazdasági szankciókban nyilvánult meg, a Szíriai nép független és hajlíthatatlan.

Basar al-Asszadot egy negyedik hétéves ciklusra választották meg, úgy, hogy a szavazatok kilencvenöt százalékát ő nyerte. Ez egy rendkívüli eredmény. Teljesen cáfolja, sőt gúnyt űz abból a nyugati narratívából, miszerint Aszad egy “diktátor”.

A mindennapi nehézségek ellenére a szír emberek tömegesen szavaztak a csütörtöki választásokon. Több mint 14 millióan vettek részt a választásokban, azaz a 18 millió szavazásra jogosult 78 százaléka.

A népszerű ellenállás eme hősies megnyilvánulását a nyugati hatalmak és szervilis médiájuk nem tudják úgy csavarni, hogy az megfeleljen az erőszakos “rezsim-váltási” narratívájuknak. Ezért hallgatja el a nyugati média ezt a választási eredményt. Ez a csend nevetséges, de egyben mutatja a nyugat bűntudatát is a szíriai háborúval kapcsolatban.

Ez a háború kezdettől fogva egy háborús bűnnel felérő agresszió volt. Ha lenne igazság a világon a nyugati vezetők tucatjait állítanák most bíróság elé háborús bűnökért.

A választások előtt az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, és több NATO ország megpróbálta a szír emberek demokratikus akaratát besötétíteni, és a választást úgy beállítani, hogy az nem volt sem igazságos, sem szabad.

A magas részvételi arány és a választások utáni tömeges ujjongás egy teljesen más történetet mesélnek, egy olyat amely cáfolja a nyugati propagandát, és leleplezi a NATO hatalmak és mérgezett médiumaik bűnösségét.

A szír nép nem tört meg tíz év NATO által támogatott terrorizmus után sem. Újra megválasztották az elnöküket.

A nyugati médiumok szégyellnivaló csendje kísérte azokat a harcokat is, melyekben a szír hadsereg felszabadított városokat és falvakat a nyugat által támogatott terroristák uralma alól. Amikor az emberek a felszabadítóikat üdvözölték, a nyugati média egyszerűen semmibe vette a valóságot, annak ellenére, hogy korábban azt terjesztették a fogyasztóik között, hogy a szír hadsereg és az orosz szövetségeseik azért jönnek, hogy lemészárolják a “felkelőket” és a polgári lakosságot.

Egyetlen fősodratú médium sem közölte a folytatást, ahogy a szír emberek ünneplik a felszabadulásukat, és a békés újjáépítés lehetőségét.

Ez azért van így, mert a szír emberek Aszad vezetését éltetik, elismerik a hadseregük bátorságát, és hálásak azért a segítségért amit Oroszországtól, Irántól, és a Hezbolláhtól kaptak. Az igazság cáfolná a nyugat hazugságait, így a médiumok jobbnak látták ha ezekről a dolgokról nem vesznek tudomást és csendben maradnak.

Minden olyan embernek, aki igazságot és békét szeretne, és szeretné az imperializmus megfékezését, a szíriai választási győzelem egy dicsőséges ünnepnap. Asszad miniszterelnök elismerést érdemel. De nála is jobban megérdemli Szíria népe, akik megmutatták, hogy ki lehet állni az igazi diktatúra ellen, az USA, valamint a törvényeket figyelmen kívül hagyó NATO lator államok ellen, akik szét akarták verni Szíriát, hogy azután egy bábkormányt állíthassanak.

A kimondhatatlan barbaritásokkal dacolva, Szíria békeszerető népe egységesen kitartott a függetlenség mellett, a vallási különbségek ellenére. Az a NATO trükk, hogy a különböző vallási csoportok között háborút szítsanak, kudarcot vallott, mert a szírek tudták, hogy ki az igazi ellenség.

A szír és az orosz elnök találkozója Kép: Kreml

Azok számára, akik hajlandóak felfogni azt, hogy mi a valóság, a szíriai történet megmutatja, hogy kik az igazi gonoszok a világon. A nyugati média szerint Oroszország, Kína, Irán, Venezuela, stb. a “rosszak”, és ezek az országok fenyegetik a világbékét.

Amerika és a NATO partnerei a “szabályokról és rendről” prédikálnak. De ez esetben a reflektorfény rájuk világít: egy országot akartak lerombolni. Ilyet már sokszor megtettek. De ezúttal ez az ország — Szíria — rendkívüli erőt mutatott, és meghiúsította az USA és a NATO gonosz terveit.

Sajnos Szíria igen nagy kihívások előtt áll, mert az USA és Európa gazdasági háborút viselnek ellene. A tízéves NATO agresszió utáni újjáépítés nem lesz könnyű. De Oroszország, Kína, Irán, és mások segítségével a szír nép fog kikerülni győztesen. Legyőzhetetlen ellenállásról tettek tanúbizonyságot.

Szerző: Finian Cunningham – Sputniknews

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kijev engedélyezte, hogy a katonákat végzettség nélkül is tiszti rangra emelhessék

Az ukrán parlament hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi tiszti rendfokozatok megadását a harci tapasztalattal rendelkező, de felsőfokú katonai végzettséggel nem bíró...

Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának

A háborúnak csak a tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget, a fegyverek és a lőszerkészlet átadása nem, ezért Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának...

Újabb fegyver- és lőszerszállítmányt küld az Egyesült Államok Ukrajnába

Az Egyesült Államok újabb 350 millió dollár értékű (mintegy 130 milliárd forint) katonai segítségnyújtást jelentett be Ukrajna számára hétfőn. Joe Biden elnök felhatalmazása nyomán -...
spot_img

Videó