2023, szeptember 22.
19.5 C
Budapest
14.6 C
Moszkva

Szinte teljesen sértetlen brit Storm Shadow cirkálórakéta került orosz kézre (videó)

A BARS-11 önkéntes egység orosz katonái és a Cári Farkasok egységparancsnokság katonái egy szinte sértetlen brit Storm Shadow cirkálórakétát hoztak ki a frontvonalból – közölte a RIA Novosztyinak Dmitrij Rogozin, a Cári Farkasok katonai és műszaki központjának vezetője.

“Ez (a rakéta) csak részben semmisült meg. A rakétát a technikusaink közvetlenül a harctéren több részre bontották szét, külön-külön a nagy robbanóerejű és az alakított töltetű részekre, külön a vezérlőegységre, a szárnyat pedig a könnyű szállítás érdekében összehajtották” – mondta.

Rogozin pontosította, hogy a rakéta nagyon magas szintű elektronikát használt, amely ellenállt a zuhanó túlterhelésnek. Az elfogott rakéta elszállításának művelete két napig tartott.

A trófeát speciális szakembereknek adták át, hogy tanulmányozzák a rakéta felépítését és töltetét. Hangsúlyozta, hogy ez lehetővé teszi az orosz védelmi ipar számára, hogy megtalálja a leghatékonyabb módokat a Storm Shadow elleni védekezésre.

“Örülök, hogy a mi egységünk volt az, aki ezt megtette. Most a légvédelmünk le fogja lőni ezt a valamit, és fokozatosan használhatatlanná válik” – hangsúlyozta Rogozin.

A Storm Shadow rakétát Franciaország és az Egyesült Királyság közösen fejlesztette ki, hatótávolsága a módosítástól függően 250 és 560 kilométer között van.

Az Egyesült Királyság idén május 11-én jelentette be a Storm Shadow cirkálórakéták átadását a kijevi rezsimnek. Nem sokkal ezután Kijev aktívan használni kezdte a rakétákat orosz hátországok és polgári célpontok elleni támadásra.

Különösen Luganszk ellen indítottak Storm Shadow csapásokat még május 12-én. Június 22-én reggel az ukrán fegyveres erők hidakat támadtak a Herszoni terület és a Krím közötti közigazgatási határon. A legfrissebb incidensek közé tartozik, hogy kedden ukrán csapás ért egy egészségügyi raktárat a zaporizzsjai Akimivkában.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó