2023, február 9.
-1.1 C
Budapest
-1.8 C
Moszkva

Szijjártó: Ukrajna nem felel meg a NATO-tagság feltételeinek

Ukrajna még nem felel meg a NATO-csatlakozáshoz szükséges demokratikus normáknak – közölte Szijjártó Péter magyar Külgazdasági és Külügyminiszter az orosz TASzSz hírügynökségnek adott interjújában.

Ahhoz, hogy ilyen kérdésekről tárgyalni tudjunk, az összes országnak meg kell felelnie a demokratikus normáknak, amelyek jelenleg Ukrajnában nincsenek – mondta a miniszter arra kérdésre válaszolva, hogy Ukrajna csatlakozhat-e a NATO-hoz.

Szijjártó Péter a hírügynökségnek elmondta, hogy Magyarországnak nagyon fontosak a nemzeti kisebbségek jogainak kérdése, ami miatt Budapestnek problémái vannak Kijevvel.

Soha nem fogjuk elfogadni a kisebbségi jogok megsértését. Mindig érvelni fogunk a nemzeti kisebbségek jogainak tisztelete és tiszteletben tartása mellett. És amíg ez a kérdés nem rendeződik, nagyon- nagyon bonyolult tárgyalni minden további lépésről (Ukrajna NATO tagságát illetően) – mondta a külügyminiszter.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Foreign Policy: Ukrajna a következő 10 napban hatalmas orosz invázióra számít

Moszkva több százezer katonát összpontosított az ország keleti részén, brutális taktikával és emberhadjáratokkal igyekszik megtörni az ukrán fegyveres erők védelmét - írja a Foreign...

Amerikai képviselő: az USA fejezze be az ukrán hadsereg finanszírozását

Az Egyesült Államoknak fel kell hagynia azzal, hogy dollármilliárdokat küldjön Ukrajna hadseregének megerősítésére - jelentette ki Matt Gaetz republikánus képviselő hétfőn a képviselőházban tartott...

Videó: leégett az Ukrajnának drónokat szállító amerikai katonai gyár Lettországban

Nagy erejű tűz ütött ki az amerikai Edge Autonomy katonai drónokat gyártó vállalat üzemében a Riga melletti Marupe-ban. A hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy...