2022, december 1.
3.8 C
Budapest
-13.8 C
Moszkva

Szerb elnök: értelmetlenek és bizarrok a Brüsszel által bevezetett oroszellenes intézkedések

Európa a szükséges rossz, ezért lehetetlen úgy vezetni egy országot, hogy a politikusok közben nem működnek együtt Oroszországgal és az Európai Unióval – jelentette ki Tomislav Nikolic szerb köztársasági elnök az orosz Sputnik nemzetközi hírügynökségnek vasárnap késő este adott interjújában.

A szerb elnök hozzátette, hogy Szerbiában nincsenek “eurofanatikusok”, de lehet hogy vannak hozzá hasonló oroszbarát emberek. Ugyanakkor mindenki számára egyértelmű – folytatta -, hogy Európa a szükséges rossz, hiszen Szerbia Európához tartozik, az Európai Unió országai veszik körül, a második világháború óta Európa különböző módokon avatkozott be Szerbia életébe, sok szerbiai dolgozik Nyugat-Európában, ahonnan az ottani életmódról, törvényekről, jogokról szóló történetekkel térnek vissza.

Hozzátette, hogy országa továbbra is folytatja a tárgyalásokat Brüsszellel, hogy teljesítsen minden uniós feltételt a csatlakozás érdekében, de Koszovó függetlenségét soha nem fogja elismerni. Mint fogalmazott: évekig is tárgyalhat Belgrád és Brüsszel különböző feltételekről, de amikor Koszovó függetlenségének elismerését kérik majd, Szerbia nemet fog mondani, és inkább nem csatlakozik az EU-hoz.

Tomislav Nikolic felhívta a figyelmet arra is, hogy Szerbia nem vezetett be szankciókat Oroszországgal szemben, és ezt az EU el is fogadta. A szerb elnök szerint hamarosan Brüsszel is visszavonja a bevezetett intézkedéseket, mert “értelmetlen és bizarr”, hogy valaki nem működik együtt azzal, akin pénzt keres, azaz haszna van belőle.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...