2023, december 3.
-1.7 C
Budapest
-6.8 C
Moszkva

Szállást foglalnál a Krímre? Nem lesz könnyű dolgod, “hála” az EU-nak

Hiába a rengeteg kiváló szálloda, az ultramodern új repülőtér és az új híd, a legnagyobb szállásfoglaló oldalakon egész egyszerűen lehetetlen szállodai szobát foglalni a Krím félszigetre. Kipróbáltuk, mutatjuk.

A Fekete-tenger egyik legjelentősebb turisztikai célpontja a félsziget, ahol a legnagyobb szállásfoglaló oldalak adatbázisa szerint nincs egy darab szálloda sem, ami természetesen nem igaz.

Ez a jelenség nem a lentebb felsorolt oldalak rendszerhibájából ered, hanem az Egyesült Államok és szövetségeseinek, köztük az Európai Unió szankciós politikájának köszönhető.

A Booking.com térképén láthatunk néhány szállodát ugyan, de nem foglalhatsz. Kép: Screenshot booking.com

A Krím lakossága 2014 márciusában egy történelmi jelentőségű népszavazás során döntött úgy, hogy elszakad a káoszba és gazdasági válságba süllyedt Ukrajnától és újraegyesül az Oroszországi Föderációval.

Az Egyesült Államok és szövetségesei ekkor léptettek életbe több szankciót Oroszországgal, így a Krím félszigettel szemben is.

Az Európai Unió, mint az Egyesült Államok hű csatlósa az elsők között vezette be azt a gazdasági szankciót, amely megtiltja a turisztikai cégeknek, hogy utakat szervezzenek és szállást közvetítsenek a Krím félszigetre.

De lássuk a listát:

Booking.com

A piacvezető holland székhelyű szállásfoglaló oldalon böngészve azt hinné az ember van remény, de el kell keserítenem mindenkit, nincs. A térképen ugyan feltűnnek a szállodák, de nem tudsz foglalás végrehajtani.

Annak ellenére van ez így, hogy a félszigeten található a Mriya Resort & Spa hotel, amely 2017-ben elnyerte a  World Travel Awards legjobb üdülőhely címet.

A Mriya Resort & Spa Jaltától 25 kilométerre.

Annak ellenére nem lehet foglalni, hogy a Google Maps, amit az oldal is használ, egyértelműen Oroszország részeként jelöli a félszigetet.

Trivago

A német Trivago oldal is beállt a sorba. A dél-oroszországi szállodák szépen sorakoznak, de Krím kimarad:

Forrás: Trivago

Hotels.com

Az amerikai székhelyű Expedia tulajdonában álló szállásközvetítőn nyoma sincs szállodáknak a Krímen.

A Hotels.com az amerikai Expedia csoport tagja.

TripAdvisor

A szintén amerikai TripAdvisor kilóg a sorból, ők a térképen is meghúzták a határt.

TripAdvisor

A régió turisztikai minisztere korábban elmondta, hogy 2018-ban több mint 6.4 millió turista látogatta meg a félszigetet, így nem csekély bevételtől is elesnek ezek a cégek.

Magyarországról tehát sem utazási irodáktól, sem ezekről az oldalakról nem foglalhatunk szállást a Krím félszigetre. Természetesen ilyen típusú oldalak léteznek Oroszországban is és közvetlenül is lehet a szállodáknál foglalni. Ezt nem tilthatja meg nekünk senki. Egyénileg bárki elutazhat a Krímre.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kovács: Magyarország nem kíván asszisztálni Zelenszkij elnök belső politikai leszámolásaihoz

Magyarország nem kíván asszisztálni Zelenszkij elnök belső politikai leszámolásaihoz! - írta hivatalos Facebook-oldalán Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szombaton. Mindezt az Ukrán...

A Fehér Ház figyelmeztetett, hogy kimerülnek a pénzügyi források Ukrajna támogatására

John Kirby, a Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője elmondta, hogy a Fehér Háznak sürgősen szüksége van kiegészítő finanszírozásra Ukrajna támogatására. A magas rangú tisztviselő elismerte, hogy...

Jelentősen visszaesett az ukrán export a lengyelek határblokádja miatt

Jelentősen visszaesett Ukrajna Lengyelországon keresztül történő exportja, amióta lengyel kamionosok és mezőgazdasági termelők tömeges tiltakozást szerveztek az EU Kijevvel szembeni kereskedelmi szabályozása ellen, és...
spot_img

Videó