2022, május 19.
25.3 C
Budapest
12.6 C
Moszkva
Hiredetés

Szakértő: Moszkva a dollár szerepének gyengítésére készül

Átalakíthatja a világgazdaságot, hogy Moszkva a dollár szerepének gyengítésére készül, ám a háttérben az amerikai-orosz gazdasági kapcsolatok egyelőre még igen élénkek – mondta Daunerné Bernek Ágnes Oroszország-szakértő az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Az elemző megjegyezte, hogy az Egyesült Államok sok terméket – többek között rakétahajtóműveket vagy a hadiipar számára nélkülözhetetlen fémeket – csak Oroszországtól tud megvásárolni, így bizonyos mértékig Washington is függ Moszkvától.

Az orosz vezetést az amerikai szankciók ugyanakkor arra késztethetik, hogy kutatási-fejlesztési területen önállóságra törekedjen és felszámolja az együttműködéseket az Egyesült Államokkal – hangsúlyozta.

A szakértő kiemelte, hogy Oroszország hatalmas mennyiségű aranyat vásárolt, így mostanra a világ egyik legnagyobb készletével rendelkezik és ezzel megalapozhatja világgazdasági törekvéseit.

Valószínűleg az sem véletlen, hogy Németország épp a Merkel-Putyin találkozót követően kezdte sürgetni a leszakadást és nagyobb távolságot az Egyesült Államoktól – tette hozzá.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS