2023, április 2.
11.2 C
Budapest
6.5 C
Moszkva

Szakértő: Moszkva a dollár szerepének gyengítésére készül

Átalakíthatja a világgazdaságot, hogy Moszkva a dollár szerepének gyengítésére készül, ám a háttérben az amerikai-orosz gazdasági kapcsolatok egyelőre még igen élénkek – mondta Daunerné Bernek Ágnes Oroszország-szakértő az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Az elemző megjegyezte, hogy az Egyesült Államok sok terméket – többek között rakétahajtóműveket vagy a hadiipar számára nélkülözhetetlen fémeket – csak Oroszországtól tud megvásárolni, így bizonyos mértékig Washington is függ Moszkvától.

Az orosz vezetést az amerikai szankciók ugyanakkor arra késztethetik, hogy kutatási-fejlesztési területen önállóságra törekedjen és felszámolja az együttműködéseket az Egyesült Államokkal – hangsúlyozta.

A szakértő kiemelte, hogy Oroszország hatalmas mennyiségű aranyat vásárolt, így mostanra a világ egyik legnagyobb készletével rendelkezik és ezzel megalapozhatja világgazdasági törekvéseit.

Valószínűleg az sem véletlen, hogy Németország épp a Merkel-Putyin találkozót követően kezdte sürgetni a leszakadást és nagyobb távolságot az Egyesült Államoktól – tette hozzá.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kim Jodzsong: Kijevet nukleáris katasztrófa fenyegeti azzal, hogy azt hiszi, legyőzheti Oroszországot

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hazája jövőjével játszik, amikor atomfegyverek után kutat - jelentette ki szombaton Kim Jodzsong, Kim Dzsongun észak-koreai vezető befolyásos testvére a...

Védelmi miniszter: Németország nem tud több harckocsit adni Ukrajnának

Németország nem engedheti meg magának, hogy további harckocsikat adjon Ukrajnának - jelentette ki szombaton Boris Pistorius, az ország védelmi minisztere. Megjegyzései azután hangzottak el, hogy...

Morawiecki: Kijev 100 Rosomak páncélozott harckocsit vásárol Varsótól uniós és amerikai támogatásból

Ukrajna 100 Rosomak páncélozott személyszállító járművet fog vásárolni Lengyelországtól - jelentette be a lengyel miniszterelnök. "Az ukrán hadsereg 100 Rosomakot fog vásárolni tőlünk, amelyeket Siemianowice...
spot_img

Videó