2023, október 3.
16.7 C
Budapest
10.9 C
Moszkva

Sojgu: növelni kell a harckocsik és sorozatvető rendszerek gyártását

Oroszország harckocsik és rakéta sorozatvető rendszerek gyártására szolgáló kapacitását bővíteni kell, hogy megfeleljen az ukrajnai katonai művelet igényeinek – mondta Szergej Sojgu védelmi miniszter, miközben a szibériai Omszk régióban egy védelmi vállalatot ellenőrzött.

Sojgu közölte az üzem vezetésével, hogy az állami védelmi megrendelést szigorúan a tervezett határidőre kell teljesíteni – közölte szombaton közleményben az orosz védelmi minisztérium.

Elmondták neki, hogy a nyilatkozatban meg nem nevezett létesítmény az elmúlt hónapokban többszörösére növelte termelését, a mérnöki megoldások lehetővé tették az eszközök minőségének javulását és a gyorsabb gyártást.

Sojgu hangsúlyozta, hogy különös figyelmet kell fordítani a harctéren bevetett legénység és eszközök védelmének növelésére.

Többek között megmutatták neki a Krisa dinamikus védelmi modult, amelyet a gyártó szerint mindössze négy óra alatt fel lehet szerelni egy harckocsira.

Alekszandr Sesztakov vezérőrnagy, aki az orosz védelmi minisztérium páncélvédelmi osztályát vezeti, elmondta a miniszternek, hogy a hadműveletben részt vevő orosz egységek számára már létrehozták az integrált páncélvédelmi modulok készletét.

Sojgu egy Omszk megyei bázison ellenőrizte az orosz csapatoknak küldendő eszközök állapotát is, olvasható a közleményben.

A minisztérium által közzétett videón több tucat harckocsi látható, amelyeket vonatokra raknak, készen arra, hogy a harctérre küldjék őket, valamint páncélozott személyszállító járművek, tüzérségi lövegek és más fegyverek sorai.

Június elején Ukrajna nagyszabású ellentámadást indított, amelyet Kijev nyugati támogatói már régóta vártak. Moszkva szerint a frontvonalon átívelő ukrán támadások, amelyekben egyebek között német Leopard 2 harckocsikat és amerikai gyártmányú Bradley harcjárműveket vetettek be, eddig eredménytelenek voltak.

Vlagyimir Putyin orosz elnök közölte, hogy a kijevi csapatok “súlyos veszteségeket szenvedtek”, amelyek tízszeresen meghaladják a moszkvaiakét a sikertelen előrenyomulási kísérleteik során.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fehér Ház: az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására

Az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására - mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára egy tájékoztatón. "Ezek (a pénzeszközök. - a...

Kreml: a nyugati politikusokat, akiket a nemzeti érdekek vezetnek, rögtön oroszbarát jelzővel bélyegzik meg

A függetlenség demonstrálása Brüsszeltől nem jelenti automatikusan azt, hogy egy politikus "oroszbarát" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak. A szlovákiai választási...

Oroszország bizonyítékot mutatott, hogy az USA silány minőségű testpáncélt küldött Ukrajnának

Az orosz védelmi órásvállalat, a Rosztyeh által közzétett videó kétségbe vonta az USA által Ukrajnának küldött katonai támogatás minőségét, miután egy trófeaként a harctérről...
spot_img

Videó