2023, szeptember 21.
24 C
Budapest
19.8 C
Moszkva

Ritter: az ukrán erők veresége után a lengyelek léphetnek a helyükbe a fronton

Ha az Ukrán Fegyveres Erők teljes vereséget szenvednek, a lengyel hadsereg veszi át a helyüket. Erről Scott Ritter volt amerikai hírszerző tiszt a Myśl Polska című lengyel lapnak beszélt.

Véleménye szerint az ukrán hadsereg veresége a legveszélyesebb és elkerülhetetlen pillanat, “mert lesznek olyan felhívások, hogy az ukránokat lengyelek váltsák fel a harctéren”.

Ritter szerint Lengyelországon és balti szomszédjain múlik, hogy eldöntik, belemennek-e egy “veszélyes harcba”, amelynek során Varsó elveszítheti függetlenségét. A volt hírszerző tiszt úgy véli, hogy a NATO nem fog katonai tömbként fellépni, és “a legjobb embereit veszélybe sodorni”.

A The New York Times forrásai szerint amerikai és európai tisztviselők úgy vélik, hogy az ukrán hadsereg nem lesz képes az orosz csapatokat a 2022 február 24-i határokhoz szorítani. A nyugati hatóságok azonban nyilvánosan Kijevre bízzák az ellentámadás sikerének értékelését.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: jelenleg nincs alapja a tárgyalások megkezdésének

Oroszország kész diplomáciai megoldást keresni az ukrajnai konfliktusra, de egyelőre nincs alapja a tárgyalások megkezdésének - közölte a Kreml sajtófőnöke. "Egyre gyakrabban hallani a 'tárgyalások'...

Ukrajna energetikai infrastruktúrája került tűz alá

Az ukrajnai Rivne energetikai infrastruktúrája tűz alá került, a Rivnenszkij járás egy része áram nélkül maradt - jelentette Vitalij Koval, a Rivne terület közigazgatás...

Lengyelország leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat

Lengyelország nem fog többé fegyvereket szállítani az ukrán hadseregnek - jelentette ki Mateusz Morawiecki miniszterelnök, hozzátéve, hogy Varsó inkább saját biztonságára összpontosít. A döntést...
spot_img

Videó