2022, augusztus 11.
28 C
Budapest
24.2 C
Moszkva

Sojgu: egyre feszültebb a helyzet Európában, és ezért nem Oroszország a felelős

Az orosz védelmi miniszter reményét fejezte ki, hogy a brit kollégájával, Ben Wallace-szal folytatott megbeszélésen sikerül megvitatni “a feszültségek csökkentésére irányuló sürgető kérdéseket”.

Az európai kontinensen egyre feszültebb a helyzet, és erről nem Oroszország tehet – jelentette ki Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter pénteken brit kollégájával, Ben Wallace-szal folytatott megbeszélésén.

“Örülök, hogy Moszkvában, az orosz védelmi minisztériumban üdvözölhetem Önt. Az európai katonai és politikai helyzet egyre feszültebbé válik. És ez egyáltalán nem a mi hibánk. Nem teljesen és nem mindig értjük a feszültségek eszkalálódásának okait. Mégis azt látjuk, hogy a feszültség egyre növekszik” – mondta Sojgu.

Reményét fejezte ki, hogy a találkozó során sikerül megvitatni “e feszültségek csökkentésének égető kérdéseit”.

Moszkva kész megvizsgálni London javaslatát amely a katonai együttműködés helyreállítására irányul – jelentette ki Sojgu.

A minisztérium által kiadott közlemény szerint a felek egyetértésre jutottak a kapcsolatok folytatásában a két védelmi minisztérium között az incidensek megelőzése és a konfliktusok kockázatának csökkentése terén.

A két miniszter egészében véve az európai biztonság és a két védelmi tárca együttműködésének legaktuálisabb problémáit vitatta meg.

A brit védelmi miniszter olyan konstruktívnak, őszintének és tárgyszerűnek minősítette a Szergej Sojguval folytatott tárgyalását, amilyet el lehet várni a katonáktól. Kijelentette, hogy mind orosz kollégája, mind Valerij Geraszimov vezérkari főnök arról biztosította őt, hogy Moszkva nem szándékozik megtámadni Ukrajnát.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Borell: az európaiaknak hajlandónak kell lenniük “fizetni” Ukrajna támogatásáért

Az Ukrajna Oroszország elleni küzdelemben való segítségnyújtásnak ára van Európa számára, amelyet a polgároknak hajlandónak kell lenniük megfizetni - mondta az EU külügyi vezetője....

Kína: Washington célja az ukrán konfliktus elhúzódása

Washington arra törekszik, hogy minél tovább elhúzódjon az ukrajnai konfliktus, hogy meggyengítse Moszkvát - mondta Kína oroszországi nagykövete. A TASZSZ orosz hírügynökségnek szerdán adott interjújában...

Vidáman pezsgőzött Klicskóval Kijevben a német miniszter, most bocsánatot kért

Nancy Faeser német belügyminiszter bocsánatot kért, miután július végi ukrajnai útja során egy pohár pezsgővel a kezében pózolt egy vidám fotón. "Megbántam a fotót" -...