2023, szeptember 28.
21.2 C
Budapest
15.1 C
Moszkva

Sojgu: az ukrán fegyveres erők júliusban csaknem 21 ezer katonát veszítettek

Az ukrán fegyveres erők júliusban csaknem 21 ezer katonát veszítettek – közölte Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter az orosz fegyveres erők vezetőivel tartott megbeszélésen.

“Az elmúlt hónapban csapataink sikeres akcióinak eredményeként az ellenség veszteségei több mint 20 800 katonát, pontosabban 20 824 embert és 2227 egységnyi különböző fegyvert tettek ki” – mondta a védelmi miniszter.

Az orosz hadsereg a nyár második hónapjában megsemmisített:
10 Leopard harckocsit;
11 amerikai Bradley BMP-t;
40 amerikai M777-es tüzérségi rendszert;
50 önjáró tüzérségi rendszert az Egyesült Királyságból, az Egyesült Államokból, Németországból, Franciaországból és Lengyelországból.
Sojgu hangsúlyozta, hogy a Kijevnek szállított nyugati fegyverek nem hoztak sikereket a harctéren, hanem csak meghosszabbították a konfliktust.

Az ukrán erők ellentámadásának helyzetéről szólva elmondta, hogy az orosz fegyveres erők nem engedték az ellenséget előrenyomulni.

“Az ukrán csapatok nagyszabású kísérletét, hogy áttörjék a védelmünket, meghiúsították az Orehov közeli fronton. <…> Szeretnék még egyszer köszönetet mondani minden emberünknek, mert ilyen támadásra eddig még nem volt példa” – mutatott rá a miniszter.

Ugyanakkor az orosz hadseregnek sikerült ellenőrzése alá vonnia Kovalevka és Szerhejevka településeket Kraszno-liman irányában, valamint Molcsanovka vasútállomást Kupjanszk közelében.

A sikertelen ukrán ellentámadás közepette a Nyugat által támogatott Kijev arra összpontosított, hogy terrortámadásokat hajtson végre az oroszországi polgári infrastruktúra ellen.

“A kialakult helyzetet figyelembe véve további intézkedéseket hoztak a légi és tengeri támadások elleni védelem fokozása érdekében. Az ukrán katonai létesítmények elleni csapások intenzitását, beleértve az ilyen terrortámadásokat biztosító létesítményeket is, többszörösére növelték” – mondta Sojgu.

A védelmi miniszter köszönetet mondott a katonáknak a különleges műveleti övezetben végzett feladataik bátorságáért és hősiességéért.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Előretört az orosz hadsereg a dél-donyecki frontszakaszon

Kedvezőbb hadállásokat foglaltak el az orosz erők az ukrajnai front dél-donyecki szakaszán, miközben a Zaporozsje megyei Prijutne településnél két ukrán támadást visszavertek - közölte...

NYT: az akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Ukrajna számára

Ukrajna akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Kijev számára, mivel a harctéren a haladás hiánya a nyugati támogatás csökkenéséhez vezethet - jelentette csütörtökön a New...

Izvesztyija: Oroszország felmenti a jövedelemadó fizetése alól a hadműveletben résztvevő önkénteseket

Az orosz parlament alsóháza a jövő hónapban olyan törvényt fogadhat el, amely mentesítené az Ukrajnában harcoló önkénteseket a jövedelemadó alól - jelentette az Izvesztyija...
spot_img

Videó