2023, október 3.
20.7 C
Budapest
12.7 C
Moszkva

Sikeres tesztrepülésen van túl az orosz SJ-100 Superjet utasszállító repülőgép (videó)

Sikeresen végrehajtotta első repülését a Jakovlev tervezőiroda által gyártott SJ-100 Superjet utasszállító repülőgép tesztprototípusa Komszomolszk-na-Amurban – jelentette kedden az orosz Ipari és Kereskedelmi Minisztérium.

“A tesztek során megerősítést nyert az összes hazai rendszer stabil működése, a repülőgép irányíthatósága és stabilitása a levegőben” – közölte a minisztérium.

“Az orosz fejlesztők és gyártók képesek voltak saját tervezési megoldásokat és technológiákat megvalósítani és telepíteni, beleértve az avionikát, a hajtóművet, a segédhajtóművet, az elektromos energiaellátó rendszereket, a légkondicionáló, a tűzvédelmi és egyéb rendszereket” – mondta Gyenyisz Manturov miniszterelnök-helyettes, ipari és kereskedelmi miniszter.

A minisztérium megjegyezte, hogy a tesztprogram felgyorsítása érdekében az első prototípusban SaM146 francia-orosz hajtóműveket használtak, a második prototípus hamarosan megkezdi a teszteket a teljesen hazai gyártású PD-8 hajtóművekkel, amellyel jelenleg egy standon és az Il-76LL repülő laboratóriumában zajlanak a tesztek. Összességében mintegy 40 rendszert és egységet cseréltek le a Superjet-en.

“Ez hazánk technológiai függetlenségének legjobb megnyilvánulása. Bebizonyítottuk – elsősorban saját magunknak -, hogy képesek vagyunk saját magunk, importált technológiák bevonása nélkül modern polgári repülőgépeket fejleszteni és gyártani” – mondta Jurij Szljusar, az Egyesült Repülőgépgyártó Vállalat vezérigazgatója. “A következő ambiciózus célunk a repülőgép teljes mértékben orosz formában történő tanúsítása, és a légitársaságoknak történő sorozatszállítások megkezdése.”

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Politico: az EU nem adhatna több fegyvert Ukrajnának a saját készleteiből

Az Európai Unió országai már nem adhatnak fegyvert Ukrajnának a saját készleteikből anélkül, hogy veszélyeztetnék saját biztonságukat - írja a Politico című amerikai lap...

Ukrajna levette az OTP Bankot a vállalati halállistájáról és kötelezte az orosz piac elhagyására

Levette az OTP Bankot a nemzetközi háborút finanszírozó vállalatok listájáról az Ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) - jelentette be az ügynökség hétfőn a honlapján. A...

Az EU nem tudja feloldani az Ukrajnának szánt 5 milliárd eurós katonai támogatást

Az EU fontolóra vesz egy 5 milliárd eurós katonai segélycsomagot Ukrajnának 2024-re - jelentette ki Josep Borrell, az unió külpolitikai vezetője hétfőn Kijevben. Magyarország...
spot_img

Videó