2022, december 5.
4.8 C
Budapest
-12.8 C
Moszkva

Scholz: sajnálom, hogy Putyin nem vesz részt a G20-csúcstalálkozón

Olaf Scholz német kancellár sajnálatát fejezte ki Vlagyimir Putyin orosz elnök azon döntése miatt, hogy nem megy el a G20-ak indonéziai csúcstalálkozójára. Erről a Handelsblatt című újság számolt be.

Scholz megjegyezte, hogy örült volna, ha az orosz vezető elment volna a csúcstalálkozóra.

“Ebben az esetben természetesen szembe kellene néznie [Putyinnak] az összes kérdéssel és kritikával, amelyet a világ számos országa megfogalmazott volna” – mondta.

A német kancellár azt is mondta, hogy az orosz elnök valószínűleg nem fogja meggondolni magát, és felszólította Moszkvát, hogy tegyen javaslatokat az ukrajnai helyzet megoldására.

Vlagyimir Putyin orosz elnök helyett Lavrov vezeti majd az orosz delegációt a G20-ak csúcstalálkozóján. A G20-ak csúcstalálkozójára november 15-16-án kerül sor.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz erők folytatják az előrenyomulást Artemovszk (Bahmut) felé

Folytatják az előrenyomulást az orosz csapatok a donyecki régióban lévő Artemovszk (Bahmut) város közelében - jelentette ki a vasárnapi hadijelentést ismertetve Igor Konasenkov altábornagy,...

Kreml: Putyin hamarosan a Donbasszba látogat

Az elnök biztosan meg fogja tenni - mondta Dmitrij Peszkov, arra a kérdésre válaszolva, hogy Vlagyimir Putyin ellátogat-e a Donbasszba. "Erre biztosan sor fog kerülni...

Lengyel különleges erők érkeztek az ukrajnai Dnyipropetrovszk régióba

Az ukrán hadsereg közölte, hogy a NATO parancsnokságának alárendelt, ukrán egyenruhás lengyel különleges erők tisztjeiből és harcosaiból álló, kombinált különítmény érkezett a Dnyipropetrovszki területen...