2022, augusztus 19.
31.9 C
Budapest
24.2 C
Moszkva

Scholz: nevetséges Putyin népirtásról szóló kijelentése

Nevetséges Vlagyimir Putyin orosz elnök azon kijelentése, hogy népirtás zajlik a kelet-ukrajnai Donyec-medencében – mondta Olaf Scholz német kancellár szombaton az 58. müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián (MSC).

Olaf Scholz az orosz-ukrán konfliktus diplomáciai rendezésének esélyéről szólva hangsúlyozta, hogy “nem lehetünk naivak”, és “észre kell vennünk, amit látunk”, jelesül azt, hogy minden katonai feltétel adott az Ukrajna elleni orosz támadáshoz.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”29736″]

A folyamatok alakulását azonban nem lehet megjósolni, “valamilyen hübriszvírussal fertőződhetett meg”, aki ilyesmire vállalkozik.

Az viszont biztos, hogy nincs napirenden Ukrajna NATO-tagsága, pedig Putyin éppen Ukrajna esetleges felvételének kockázatával indokolja tetteit. Az orosz elnök “teljes tévedésben van” – mondta a német kancellár.

Előtte Jens Stoltenberg NATO-főtitkár beszélt, aki felszólította Moszkvát, hogy bejelentésének megfelelően vonja ki csapatait Ukrajna térségéből. Mint mondta, “még nem késő megváltoztatni az események menetét, és visszafordulni a szakadék széléről”.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Oliver Stone betiltott filmjéről: Ukrajna Lángokban

Az ukrajnai konfliktus, nem meglepően, rendkívüli figyelmet kap a médiában. Sajnos Ukrajna történelme nem kerül terítékre, holott ilyenkor fontos lenne, mert az események, természetesen,...

Több mint 90 külföldi zsoldost semmisítettek meg az orosz cirkálórakéták

Több tucatnyi, Kijev oldalán Moszkva ellen harcoló külföldi zsoldost öltek meg az északkelet-ukrajnai Harkov városában egy katonai tábor elleni támadásban - közölte csütörtökön az...

Videózott a kanadai zsoldos az ukrán fronton, majd elmenekült Ukrajnából

A nemrégiben Herszon közelében végrehajtott bevetés - amelyet részben a National Post rendelkezésére bocsátott, a harci káoszról készült egyperces videófelvétel is megörökít - Paul...