2023, március 24.
18.4 C
Budapest
5.7 C
Moszkva

Scholz: nem hozzák nyilvánosságra az oroszellenes lehetséges szankciók listáját

Kemény válaszlépésekre számíthat Oroszország, ha erőszakra vetemedik Ukrajna ellen, de a lehetséges büntetőintézkedések katalógusát nem hozzák nyilvánosságra – mondta Olaf Scholz német kancellár szerdán Berlinben.

A kancellár Mette Fredriksen dán kormányfővel folytatott megbeszélése után, kettejük közös tájékoztatóján elmondta, hogy Európa, az Egyesült Államok és a NATO-tagországok “nagyon hatásos” szankciókat készítettek elő az Ukrajna elleni orosz agresszió esetére, és úgy döntöttek, hogy nem hozzák nyilvánosságra a tervezett intézkedések listáját.

Ez így ésszerű, mert a lehetséges reakció erejét részében éppen az adja, hogy “nem lehet felmérni, mi minden tartozhat bele” – mondta Olaf Scholz.

Kiemelte: a Nyugat eddigi tevékenysége eredményes, mert Moszkva “megértette”, hogy a szankciók egységesek és hatásosak lennének, de “túl korai azt mondani, hogy megoldódtak a problémák”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán területek Romániához csatolására nyújtott be törvényjavaslatot egy román képviselő

Egy ellentmondásos törvényjavaslat, amelyet a héten nyújtottak be a román parlamentnek, azt sürgette, hogy a kormány 2027-ig hagyjon fel Ukrajna határainak elismerésével, és csatolja...

Amerikai tanácsadó: az ukrán tavaszi ellentámadás sokkolni fogja a világot

Az ukrán hadsereg készen áll arra, hogy a következő hetekben hatalmas offenzívát indítson az orosz csapatok ellen, amely megdöbbenti majd a globális közösséget -...

Medvegyev az Ukrajnába érkező külföldi katonai szakértők megsemmisítésére szólított fel

Az Ukrajnába szállított fegyvereket kísérő nyugati katonai szakértők legitim célponttá válnak az orosz hadsereg számára - jelentette ki Dmitrij Medvegyev, a Biztonsági Tanács helyettes...
spot_img

Videó