2022, december 6.
5.1 C
Budapest
-10.8 C
Moszkva

Scholz folytatná a tárgyalásokat Putyinnal

Olaf Scholz német kancellár kijelentette, hogy folytatni kívánja a tárgyalásokat Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. A politikusnak az esseni lakosokkal való találkozóját a Welt honlapja közvetítette.

A német politikus elmondta, hogy szoros kapcsolatban áll az orosz vezetővel, és nem áll szándékában befejezni az együttműködést.

“Moszkvában találkoztam az orosz elnökkel egy hosszú asztalnál. Sokszor beszéltem vele telefonon. És világosan megmondom, hogy ezt továbbra is így fogom tenni” – árulta el Scholz.

A kancellár korábban az orosz elnökkel folytatott párbeszéd fontosságáról beszélt. Scholz szerint a közvetlen kommunikáció fontos, különösen válság idején, és így tudja közvetíteni a nyugati álláspontot Moszkva felé.

A politikus mindazonáltal nem tartja lehetségesnek az Oroszországgal való kapcsolatok normalizálását “belátható időn belül”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zurabisvili: már harminchárom grúz katona halt meg Ukrajnában

Harminchárom, az ukrán erőket támogató grúz katona halt meg Ukrajnában - közölte Szalome Zurabisvili georgiai elnök hétfőn Varsóban, a lengyel  hivatali partnerével, Andrzej Dudával közösen...

Ezért volt ma rakétaeső: ukrán dróntámadás ért két orosz katonai repülőteret

Ukrajna támadást intézett katonai repülőterek ellen Szaratov és Rjazán térségében, három orosz katona meghalt - közölte a védelmi minisztérium sajtószolgálata. Erre válaszul indult a...

Rakéta áradat tart Ukrajna felé, több irányból – percről-percre frissítjük

Hétfő van, mondhatni menetrend szerint érkeznek az orosz rakéták az ukrajnai infrastruktúra ellen. Ukrán jelentések szerin masszív rakétatámadás kezdődött.  Kövesse az eseményeket percről percre.