2022, október 3.
12.2 C
Budapest
15.6 C
Moszkva
Array

Sarah Brightman a történelem első élő űrkoncertjére készül Oroszországban

A történelem első élő űrkoncertjére készül Sarah Brightman brit szopránénekesnő, aki űrturistaként ősszel utazik a Nemzetközi Űrállomásra (ISS). Az 54 éves előadó, aki szeptember 1-jén indul útnak egy háromszemélyes Szojuz-űrhajó fedélzetén, volt férjével, Andrew Lloyd Webber brit zeneszerzővel közösen keresi az űrbeli körülményekhez leginkább illő számot. “Megpróbáljuk kidolgozni az összes technikai részletet” – mondta az énekesnő, megjegyezve, hogy a súlytalanság állapotában énekelni természetesen egészen más, mint lent a Földön.

Az egyebek közt Az Operaház fantomja és a Macskák című musicalek révén híressé vált előadó londoni sajtótájékoztatóján mesélt terveiről az újságíróknak. “Szeretném, ha egy kórus, gyerekek, egy másik előadó vagy egy egész zenekar kísérne a Földről” – mondta Brightman, hozzátéve, hogy olyan dalt keresnek, amely gyönyörű, az üzenetét tekintve egyszerű, ugyanakkor nem túl nehéz elénekelni.

Brightman, akinek világszerte mintegy 30 millió lemezét adták el, állítólag több mint 50 millió dollárt (14,5 milliárd forintot) fizet az útért. Ő lehet az első, aki 2009 óta turistaként utazhat az űrbe, utoljára a Cirque du Soleil alapítója, Guy Laliberte járt fizető turistaként az űrállomáson. Oroszország eddig hét turistát repített az űrbe. Az utasok mindegyike legkevesebb 20 millió dollárt fizetett a páratlan élményért. A Space Adventures magánvállalat által szervezett űrutazás keretében Brightman tíz napot fog tölteni az űrállomáson.

Az énekesnő idén januárban kezdte meg a felkészülést a Moszkvához közeli Csillagvárosban, ahol többek közt űrutazási tréningen és intenzív orosz nyelvoktatáson vesz részt. A centrifugában végzett terheléses tesztekkel kapcsolatban az énekesnő viccesen megjegyezte: “olyan, mintha egy elefánt ülne az ember mellkasán”.

Brightman azóta vágyik az űrbe, hogy 1969-ben, kilencévesen végignézte az első Holdra szállást. Két évvel ezelőtt a kanadai Chris Hadfield David Bowie Space Oddity című slágerét énekelte el a Nemzetközi Űrállomáson, óriási sikert aratva produkciójával a YouTube-on.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

A rubel lesz a hivatalos pénznem az egykori ukrán régiókban

Az orosz rubel lesz a hivatalos pénznem a Donyecki és Luganszki Népköztársaságokban (ahol már eddig is azt használták), valamint a Herszon és Zaporozsjei régiókban,...

Bloomberg: az USA nyomást gyakorol az EU-ra, hogy “tegyen többet” Ukrajnáért

Az Egyesült Államok sürgeti az uniós államokat, hogy ők is biztosítsák azt az 1,5 milliárd dollárt, amelyet az USA szán havonta Ukrajnának - jelentette...

Jóváhagyta az orosz alkotmánybíróság a négy új régió Oroszországba olvadását

Jóváhagyta az orosz alkotmánybíróság a négy egykori ukrajnai régió, Donyecki és Luganszki Népköztársaság, Herszon és Zaporizzsja terület Oroszországhoz csatolásáról szóló dokumentumcsomagot. A vonatkozó határozatokat a...