2023, március 29.
2.1 C
Budapest
4.7 C
Moszkva
Array

Sarah Brightman a történelem első élő űrkoncertjére készül Oroszországban

A történelem első élő űrkoncertjére készül Sarah Brightman brit szopránénekesnő, aki űrturistaként ősszel utazik a Nemzetközi Űrállomásra (ISS). Az 54 éves előadó, aki szeptember 1-jén indul útnak egy háromszemélyes Szojuz-űrhajó fedélzetén, volt férjével, Andrew Lloyd Webber brit zeneszerzővel közösen keresi az űrbeli körülményekhez leginkább illő számot. “Megpróbáljuk kidolgozni az összes technikai részletet” – mondta az énekesnő, megjegyezve, hogy a súlytalanság állapotában énekelni természetesen egészen más, mint lent a Földön.

Az egyebek közt Az Operaház fantomja és a Macskák című musicalek révén híressé vált előadó londoni sajtótájékoztatóján mesélt terveiről az újságíróknak. “Szeretném, ha egy kórus, gyerekek, egy másik előadó vagy egy egész zenekar kísérne a Földről” – mondta Brightman, hozzátéve, hogy olyan dalt keresnek, amely gyönyörű, az üzenetét tekintve egyszerű, ugyanakkor nem túl nehéz elénekelni.

Brightman, akinek világszerte mintegy 30 millió lemezét adták el, állítólag több mint 50 millió dollárt (14,5 milliárd forintot) fizet az útért. Ő lehet az első, aki 2009 óta turistaként utazhat az űrbe, utoljára a Cirque du Soleil alapítója, Guy Laliberte járt fizető turistaként az űrállomáson. Oroszország eddig hét turistát repített az űrbe. Az utasok mindegyike legkevesebb 20 millió dollárt fizetett a páratlan élményért. A Space Adventures magánvállalat által szervezett űrutazás keretében Brightman tíz napot fog tölteni az űrállomáson.

Az énekesnő idén januárban kezdte meg a felkészülést a Moszkvához közeli Csillagvárosban, ahol többek közt űrutazási tréningen és intenzív orosz nyelvoktatáson vesz részt. A centrifugában végzett terheléses tesztekkel kapcsolatban az énekesnő viccesen megjegyezte: “olyan, mintha egy elefánt ülne az ember mellkasán”.

Brightman azóta vágyik az űrbe, hogy 1969-ben, kilencévesen végignézte az első Holdra szállást. Két évvel ezelőtt a kanadai Chris Hadfield David Bowie Space Oddity című slágerét énekelte el a Nemzetközi Űrállomáson, óriási sikert aratva produkciójával a YouTube-on.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Először jelentette GDLSB okosbomba megsemmisítését az orosz védelmi tárca

Először tett említést GLSDB (rakétameghajtóval ellátott földi indítású precíziós bomba) lelövéséről keddi hadijelentésében az orosz védelmi minisztérium. Az Egyesült Államok idén januárban jelentette be, hogy...

USA: nincs értelme fejlett drónokat adni Ukrajnának, mert nincs esélyük az orosz légvédelemmel szemben

Az Egyesült Államok nem látja értelmét annak, hogy átadja Ukrajnának az MQ-9 Reaper felderítő és csapásmérő drónokat, mert azoknak nincs esélyük az orosz légvédelmi...

DNR: orosz kézre került a bahmuti színesfémüzem is

Az orosz erők szinte teljesen megtisztították az ipari övezetet, amelyen a bahmuti (Artyomovszk) színesfém-feldolgozó üzem (AZOM) található - közölte Gyenisz Pusilin, a nagyrészt orosz...
spot_img

Videó