2022, december 1.
2.8 C
Budapest
-11.1 C
Moszkva

Rogozin: repüljön az űrbe Aschbacher és Borell és tegyenek végre valami hasznosat az életükben

Dmitrij Rogozin, a Roszkozmosz vezérigazgatója közölte, hogy parancsot fog adni az űrhajósoknak, hogy hagyják abba a munkát a Nemzetközi Űrállomás orosz Nauka moduljára telepített európai robotkarral (ERA).

“Én pedig a magam részéről parancsot adok az ISS-en tartózkodó legénységünknek, hogy hagyják abba a munkát az európai robotkarral (ERA). Repüljön maga (az Európai Űrügynökség vezetője, Josef – a szerk.) Aschbacher és főnöke, Borrel az űrbe, és legalább tegyenek valami hasznosat az életükben” – írta Rogozin a Telegram-csatornáján.

A döntést annak fényében hozta meg, hogy az Európai Űrügynökség megszüntette az együttműködést az ExoMars-misszióval kapcsolatban.

“Milyen Marsról beszélhetünk az európaiakkal, milyen Vénuszról az amerikaiakkal, ha a kormányaik arra törekszenek, hogy minél több orosz és ukrán embert megöljenek azzal, hogy halálos fegyverekkel látják el a kijevi juntát?”.

Aschbacher kijelentette, hogy felhagy az ExoMars ügyében a Roszkozmosz-szal való együttműködéssel. És vajon az Európai Űrügynökség vezetője belegondolt-e abba, hogy hány ezer európai és orosz tudóst és mérnököt vert át a döntésével? Készen áll felelni a közös marsi küldetés szabotálásáért? Nem, nem a hozzá hasonló felelőtlen bürokraták előtt az Európai Bizottságban. Készen áll arra, hogy válaszoljon az emberiségnek?” – Rogozin hozzátette.

“A Roszkozmosz szerinte mindent megtesz azért, hogy a Kazacsok leszállóegységet Olaszországból visszaszállítsák.

Korábban az orosz űrsétát többször elhalasztották az ERA pontatlanságai miatt. Legutóbb július 21-én Samantha Cristoforetti, az ESA űrhajósnője dolgozott volna Oleg Artyemjev űrhajós mellett.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...