2022, december 2.
2.5 C
Budapest
-10.3 C
Moszkva

Reuters: Egyiptomnak nem kell az ukrán búza

Egyiptom felmondta a 240 000 tonna búza Ukrajnától történő megvásárlására vonatkozó szerződéseket – jelentette a Reuters névtelen forrásokra hivatkozva.

Az egyiptomi Áruellátási Főigazgatóság (GASC) felmentette a Nibulon és az Inerco beszállítót szerződéses kötelezettségei alól.

A hírügynökség szerint a szerződéseket tavaly decemberben írták alá, tonnánként 346 és 360 dollár közötti áron. Az ukrajnai helyzet miatt a lefoglalt rakományokat nem szállították le.

Július 22-én Isztambulban megállapodást írtak alá az orosz termékek exportjára vonatkozó korlátozások feloldásáról, valamint arról, hogy Oroszország megkönnyíti az ukrán gabona kivitelét. A megállapodás, amelyet Oroszország, Törökország, Ukrajna és az ENSZ képviselői írtak alá, az ukrán gabona, élelmiszerek és műtrágyák Fekete-tengeren keresztüli exportját irányozza elő három kikötőből.

Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő szerint Oroszország kész mindent megtenni annak érdekében, hogy az ukrán gabona eljusson a világpiacokra.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Külföldi zsoldosokra mértek csapást az orosz erők a Donbasszban

Az orosz légierő és a tüzérség csapást mért a külföldi zsoldosok egyik ideiglenes telepítési pontjára a Donyecki Népköztársaságban lévő Csaszov Jarban (ukránul Csasziv Jar),...

A Kreml szerint elfogadhatatlanok Biden feltételei a tárgyalásokhoz

A Kreml szerint elfogadhatatlanok azok a feltételek, amelyeket Joe Biden amerikai elnök az Oroszországgal folytatott tárgyalások megkezdéséhez támasztott - mondta Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő. "Valójában,...

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...