2023, szeptember 22.
19.5 C
Budapest
14.6 C
Moszkva

Putyin: Zelenszkij a zsidó nép szégyene

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szégyent hoz az egész zsidó népre – mondta pénteken Vlagyimir Putyin orosz elnök, rámutatva arra, hogy Kijev szemet hunyt a neonáci ideológia felett.

A Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum plenáris ülésén az orosz vezetőt arra kérték, hogy kommentálja az Oroszország által kinyilvánított célt, Ukrajna “denácifikálását” illető bírálatokat, amely törekvések a nyugati szakértők szerint nevetséges, mert Zelenszkij maga is zsidó.

Putyin válaszában elmondta, hogy a zsidó közösségben élő barátai nem osztják ezt a nézetet.

“Azt mondják, hogy Zelenszkij nem zsidó, ő a zsidó nép szégyene. Nem viccelek, ez nem irónia” – mondta Putyin.

Rámutatott arra, hogy a jelenlegi ukrán hatóságok nyíltan ünneplik a náci alakokat, leginkább Sztepan Bandera ukrán nacionalista támogatóit, aki a második világháború idején együttműködött a Harmadik Birodalommal.

Az orosz vezető emlékeztetett arra, hogy a holokauszt során meggyilkolt hatmillió zsidóból 1,5 millió ukrán származású volt, és az ukrán nacionalisták nagymértékben részt vettek a tömeges kivégzésekben.

Arról azonban senki sem akar hallani, hogy Bandera antiszemita, mert Zelenszkij maga is zsidó – mondta Putyin. “De tetteivel fedezi ezt a söpredéket” – mondta az orosz vezető.

Kedden Putyin bírálta Kijev döntését, hogy eltávolították a közterekről Vlagyimir Lenin szovjet vezetőt – aki szerinte lényegében megalapította Ukrajnát -, és helyére Bandera került, akit “gazembernek és fasisztának” nevezett. Akkor azt mondta, hogy “meglepte” a lépés, és Zelenszkij zsidó gyökereire hivatkozott.

Vlagyimir Putyin beszéde a Szentpétervár Nemzetközi Gazdasági Fórum plenáris ülésén

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó