2023, március 21.
11.2 C
Budapest
1.2 C
Moszkva

Putyin Washington új “Kreml” listájáról: a kutya ugat, a karaván halad

Vlagyimir Putyin orosz elnök is kommentálta azt az amerikai kormányzat által kedden közölt, a sajtóban csak “Kreml listaként” emlegetett névsort, amelyre orosz politikusok és üzletemberek kerültek fel.

A kutya ugat, a karaván halad – így kommentálta Vlagyimir Putyin orosz elnök azt a hírt, miszerint az amerikai pénzügyminisztérium közzétette a “Kreml listát”.

Az orosz államfő a kétoldalú kapcsolatokat megterhelő “barátságtalan lépésnek” minősítette az intézkedést.

“Nem értem, hogy mi értelme van az ilyen lépéseknek, de ez (a lista közlése) nyilvánvalóan barátságtalan lépés, bonyolultabbá teszi az amúgy is nehéz helyzetben lévő orosz-amerikai kapcsolatokat, és nyilvánvalóan árt a nemzetközi kapcsolatok összességének is” – mondta.

Közölte: “bántó” számára, hogy személy szerint nem került fel a listára.

Mit akarnak? Nekik kell eldönteniük – mondta Vlagyimir Putyin Moszkvában. Oroszország szeretne stabil és a nemzetközi jogon alapuló hosszútávú kapcsolatot kiépíteni – tette hozzá.

Az Egyesült Államok pénzügyminisztériuma kedden tette közzé azt a listát, amelyen 114 befolyásos orosz politikus és 96 üzletember szerepel. A nyilvánosságra hozott dokumentum szerint a listán szereplő személyekkel szemben nem vezetnek be szankciókat.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kijev engedélyezte, hogy a katonákat végzettség nélkül is tiszti rangra emelhessék

Az ukrán parlament hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi tiszti rendfokozatok megadását a harci tapasztalattal rendelkező, de felsőfokú katonai végzettséggel nem bíró...

Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának

A háborúnak csak a tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget, a fegyverek és a lőszerkészlet átadása nem, ezért Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának...

Újabb fegyver- és lőszerszállítmányt küld az Egyesült Államok Ukrajnába

Az Egyesült Államok újabb 350 millió dollár értékű (mintegy 130 milliárd forint) katonai segítségnyújtást jelentett be Ukrajna számára hétfőn. Joe Biden elnök felhatalmazása nyomán -...
spot_img

Videó