2022, május 16.
27.8 C
Budapest
12.8 C
Moszkva
Hiredetés

Putyin üdvözölte Pasinjánt kormányfővé választása alkalmából

Táviratban gratulált Nikol Pasinjánnak Örményország miniszterelnökévé történt megválasztása alkalmából Vlagyimir Putyin orosz elnök – közölte kedden a Kreml sajtószolgálata.

“Arra számítok, hogy az ön kormányfői tevékenysége hozzájárul majd az országaink közötti baráti, szövetségesi viszony és a Független Államok Közösségén, az Eurázsiai Gazdasági Szövetségen és a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetén belüli partneri együttműködés megerősödéséhez” – írta Putyin az örmény kormányfőnek.

Ugyancsak üdvözölte Pasinjánt Dmitrij Medvegyev ügyvezető orosz miniszterelnök, aki kifejezte meggyőződését, hogy Moszkva és Jereván mind kétoldalú alapon, mind pedig az Eurázsiai Gazdasági Unió keretei között fejleszteni fogja sokoldalú kapcsolatrendszerét.

Putyin kedden a náci Németország felett aratott győzelem 73. évfordulója alkalmából üdvözölte több volt szovjet tagköztársaság – Örményország, Azerbajdzsán, Fehéroroszország, Kazahsztán, Kirgizisztán, Moldova, Tádzsikisztán, Türkmenisztán és Üzbegisztán -, valamint a hivatalosan Grúziához tartozó Abházia és Dél-Oszétia vezetőit. Ukrajna és Grúzia esetében az orosz vezető ismét a két ország polgárainak köszöntésére szorítkozott.

Üdvözletében Putyin hangsúlyozta, hogy a győzelem napja “szent dátum, valamint népeink összefogásának és példátlan hősiességének jelképe”. Kifejezte meggyőződését, hogy “a testvéri barátság és segítségnyújtás hagyományai” továbbra is tartós alapjául szolgálnak a kapcsolatok fejlesztésének, egyúttal köszönetet mondott a háború és a hátországi termelés veteránjainak. MTI

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS