2022, május 16.
27.8 C
Budapest
12.8 C
Moszkva
Hiredetés

Putyin: több mint 50 milliárd dollárért rendeltek meg külföldről orosz fegyvereket

Stabilan 50 milliárd dollár fölötti az orosz fegyverekre és hadfelszerelésre leadott megrendelések portfóliójának értéke – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a külföldi országokkal folyó katonai és műszaki együttműködésért felelős állami bizottság hétfői moszkvai ülésén.

Putyin arra kérte az illetékes haditechnikai együttműködési szerveket és állami közvetítőket, hogy tegyenek lépéseket az orosz hadiipari termékek iránti stabil kereslet fenntartása végett. Felhívta a figyelmet arra, hogy Oroszországnak a globális fegyverpiac hagyományosan kemény konkurenciaharcában kell helytállnia, amelyen egyébként több ország nem jó szándékú magatartást tanúsít.

Elmondta, hogy fegyverexport tekintetében Oroszország magabiztosan áll a második helyen a világon az Egyesült Államok után, az ötös élbolyban megelőzve Franciaországot, Németországot és Nagy-Britanniát.

Armata

Az orosz elnök hangsúlyozta, hogy Moszkva a terrorellenes harchoz kész a legfejlettebb haditechnikai eszközöket felajánlani ügyfeleinek. Kifejtette, hogy nemcsak a közelharchoz szükséges fegyvereket értette ez alatt, hanem harci repülőket, légvédelmi fegyvereket, sorozatvetőket és páncélozott harcjárműveket is.

Putyin emlékeztetett rá, hogy Oroszország több mint 100 országgal folytat haditechnikai együttműködést, amelyek közül 98-cal le is szerződött. Az orosz hadiipar 2015-ben 58 országba szállított katonai rendeltetésű eszközöket. MTI

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS