2022, október 4.
10.8 C
Budapest
10.6 C
Moszkva

Putyin részvétét fejezte ki VI. Fülöp spanyol királynak

Részvétét fejezte ki Vlagyimir Putyin orosz elnök VI. Fülöp spanyol királynak a csütörtöki barcelonai gázolásos merénylettel kapcsolatban – közölte a Kreml sajtószolgálata.

Határozottan elítéljük ezt a civilek ellen elkövetett brutális és cinikus bűncselekményt – olvasható az orosz államfő üzenetében, melyben ismét összefogásra szólította fel a nemzetközi közösséget a terrorizmus elleni harcban.

Putyin együttérzését és támogatását fejezte ki az áldozatok családjának és barátainak, valamint mielőbbi gyógyulást kívánt a támadás sérültjeinek.

Dmitrij Medvegyev kormányfő szintén részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak.

A nemzetközi közösségnek együtt kell működnie a terrorizmus megállítása érdekében – ezt már Jurij Fedotov az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatalának (UNODC) vezetője nyilatkozta a merénylettel kapcsolatban. “Együtt meg kell állítanunk a terrorizmust” – írta a Twitteren.

Csütörtök délután egy kisteherautó hajtott gyalogosok közé Barcelona központjában. A rendőrség terrorista támadásnak minősítette az esetet. Az áldozatok állampolgárságáról egyelőre nem érkezett hír, a legfrissebb közlések szerint 13-an vesztették életüket, sokan megsérültek.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Elon Musk: a Krím Oroszország része

Elon Musk a Twitteren szólalt meg az Oroszország és Ukrajna között zajló eseményekről. Egy tervet is javasolt az ukrajnai ellenségeskedések befejezésére, feldühítve ezzel az ukránokat: -...

Az ukrán parancsnok szerint Putyin be akarja venni Kijevet

Vlagyimir Putyin orosz elnök azt tervezi, hogy végül elfoglalja Kijevet - állította Szerhij Najev altábornagy, az ukrán vezérkari főnök helyettese. Hozzátette azonban, hogy jelenleg...

Az ukránok betörtek az LNR területére, de tűzzsákba kerültek

A Luganszki Népköztársaság területén lévő ukrán csapatok "tűzzsákba" kerültek - közölte Andrej Marocsko, az LNR Népi Milícia szóvivője. "Sikerült nekik (az ukrán csapatoknak - a...