2022, november 27.
6 C
Budapest
-2.9 C
Moszkva

Putyin részvétét fejezte ki Erzsébet királynő halála miatt

Vlagyimir Putyin orosz elnök részvétét küldte Erzsébet királynő halála miatt az új brit uralkodónak – közölte csütörtökön rövid közleményben a Kreml sajtószolgálata.

“Az Egyesült Királyság modernkori történelmének legfontosabb eseményei elválaszthatatlanul összekapcsolódnak Őfelsége nevével. II. Erzsébet hosszú évtizedeken át joggal élvezte alattvalói szeretetét és tiszteletét, valamint tekintélyét a világ színterén” – fogalmazott Putyin, aki “bátorságot és kitartást” kívánt III. Károlynak a “súlyos és pótolhatatlan veszteséggel” szemben.

“Kérem, hogy tolmácsolja őszinte együttérzésem és támogatásom szavait a királyi család tagjainak és Nagy-Britannia egész népének” – tette hozzá az orosz elnök.

Erzsébet királynő csütörtökön 96 éves korában halt meg skóciai rezidenciáján, a Balmoral-kastélyban. Ő volt a brit történelem leghosszabb ideig hivatalban lévő uralkodója, 70 évig ült a trónon. A királynőt nem sokkal a halála előtt “orvosi felügyelet alá helyezték”, miközben magas rangú királyi családtagok siettek a kastélyba, hogy vele töltsék az utolsó órákat.

A királynőt legidősebb fia, a 73 éves Károly követte, aki úgy döntött, hogy hivatalos címként megtartja a III. Károly nevet.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Egy amerikai tisztviselő szerint Oroszország egy nap alatt elpusztíthatja Ukrajnát

Az ukrán infrastruktúrára mért csapások megmutatták, hogy Oroszország rövid idő alatt képes elpusztítani az országot - írta honlapján Paul Craig Roberts, a Ronald Reagan-kormány...

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...