2023, február 1.
5 C
Budapest
-0.1 C
Moszkva

Putyin részvétét fejezte ki a nepáli repülőgép-szerencsétlenség miatt, négy orosz is van az áldozatok között

Vlagyimir Putyin orosz elnök részvétét fejezte ki nepáli kollégájának, Bindhádévi Bhandárinak a Pokhara város közelében történt repülőgép-szerencsétlenség kapcsán – derül ki a Kreml honlapján vasárnap közzétett távirat szövegéből.

“Kérem, fogadja mély részvétemet a Pokhara város közelében lezuhant utasszállító repülőgép tragikus következményei miatt. Kérem, tolmácsolja őszinte együttérzésem és támogatásom szavait a szörnyű repülőgép-szerencsétlenség áldozatainak családjaihoz és barátaihoz” – olvasható a szövegben.

A nepáli Yeti Airlines Katmanduból Pokharába tartó repülőgépe vasárnap reggel zuhant le. A gép fedélzetén 72 ember volt, köztük 53 nepáli, négy orosz, öt indiai, két dél-koreai, valamint egy ír, egy argentin, egy ausztrál és egy francia tartózkodott. A News-18 szerint mindannyian meghaltak. A Pokhara nemzetközi repülőtér egyik forrása a TASZSZ hírügynökségnek elmondta, hogy két nepáli állampolgár túlélte a balesetet, ők rendkívül súlyos állapotban kerültek kórházba.

Az orosz nagykövetség megerősítette a TASZSZ-nak az oroszok halálát.

A baleset leszállás közben történt. Egy ATR 72-es rövidtávú regionális utasszállító repülőgép, amelyet az ATR repülőgépgyártó cég Franciaországban és Olaszországban gyártott, zuhant a földre. Legfeljebb 74 utas szállítására alkalmas. A mentők még mindig a helyszínen dolgoznak.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Putyin: meg kell akadályozni az orosz régiók ukrán lövetését

Prioritásnak nevezte a határmenti orosz régiók ukrán lövetésének megakadályozását Vlagyimir Putyin orosz elnök egy szerdai tanácskozáson. "Elsődleges feladat a lövetés lehetőségének kiküszöbölése, ez a katonai...

Hivatalos: már a fogyatékkal élőket is besorozzák az ukránok

Már mozgósíthatják azokat az ukránokat, akik egészségi állapotuk miatt korlátozottan vagy nem alkalmasak a katonai szolgálatra - jelentette a helyi média Roman Horbacsra, az...

A Kreml szerint nagy lesz a lelkesedés a nyugati tankok megsemmisítésére

Az orosz vállalkozások és tisztviselők által a nyugati haditechnikai eszközök ukrajnai megsemmisítéséért felajánlott pénzjutalmak elkerülhetetlenül több lelkesedőhöz fognak vezetni, akik hajlandóak lesznek vállalni a...