2022, augusztus 16.
27.5 C
Budapest
26 C
Moszkva

Putyin reagált a G7-ek vetkőzős szavaira: undorító látvány lett volna, ha levetkőznek

A vasárnapi G7 csúcstalálkozó előtt Boris Johnson brit és Justin Trudeau kanadai miniszterelnök viccelődve vitatkoztak azon, hogy vajon le kellene-e venniük az ingüket és megmutatniuk a “mellizmaikat”, hogy “keményebbnek tűnjenek Putyinnál”, mivel a brit miniszterelnök azt javasolta a nyugati vezetőknek, hogy vegyék le a ruháikat.

Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki jelenleg a türkmenisztáni Asgabatban tartózkodik a Kaszpi országok csúcstalálkozóján, újságírói kérdésre reagált a brit és kanadai kormányfő szavaira.

A németországi G7-csúcstalálkozó a “hogyan büntessük meg fájdalmasabban Oroszországot” témakörben zajlott, az Ön, bocsánat, csupasz felsőtestével kapcsolatos viccekkel. A kanadai miniszterelnök azt mondta: “Vetkőzzünk le, és legyünk menőbbek Putyinnál”. Nem tárgyaltak véletlenül valami hasonlóról itt a Kaszpi-csúcson? Boris Johnson azt is mondta, hogy ha Oroszország elnöke nő lenne, nem lenne háború. Mit gondol erről? – tette fel a kérdésit az újságíró.

Nem tudom, hogy derékig vagy derék alá akartak-e vetkőzni, de szerintem mindenképpen undorító látvány lett volna – mondta az orosz elnök.

De ha visszaemlékszünk Puskinra, lehet, hogy tévedek a szavakban, a részletekben, azt hiszem, azt mondta: “Lehet jó embernek lenni és a körmök szépségére gondolni”. Tehát ezzel természetesen egyetértek: mindennek harmonikusan kell fejlődnie az emberben, mind a léleknek, mind a testnek. De ahhoz, hogy ilyen harmonikusak legyünk, fel kell hagynunk az alkoholfogyasztással és más rossz szokásokkal, valamint fizikai edzéssel és sporttal kell foglalkoznunk – mondta Putyin.

Az ön által említett kollégákat, mindannyiukat személyesen ismerem, nem ez az időszak a legjobb a kapcsolatunkban, ez érthető. De mindazonáltal mindannyian vezetők, tehát van karakterük. Ha akarják, sikerülni fog nekik. De dolgozniuk kell önmagukon. És már az is jó, hogy beszélnek róla, ezért dicsérhetem őket.

Reagálta a Johnson féle “mi lett volna, ha Putyin nő lenne” kijelentésekre is:

Most pedig a kérdés második része – Johnson? Nem fogom most azt mondani, hogy mi lett volna, mi lett volna, csak szeretném felidézni a közelmúlt történelmének eseményeit, amikor Margaret Thatcher úgy döntött, hogy harcba száll, katonai akcióba kezd Argentína ellen a Falkland-szigetek miatt. Itt egy nő hozta meg a döntést a katonai akció megindításáról. Hol vannak a Falkland-szigetek és hol van Nagy-Britannia. És ezt nem más diktálta, mint a birodalmi ambíció, a birodalmi státuszuk megerősítése.

Úgy gondolom tehát, hogy legalábbis a jelenlegi brit miniszterelnök részéről ez nem túl korrekt utalás arra, ami ma történik.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Sojgu: nincs szükség nukleáris fegyverek bevetésére Ukrajnában

Ukrajnában nincsenek olyan célpontok, amelyek indokolnák egy orosz nukleáris csapást, ezért abszurd minden olyan állítás, hogy Oroszország nukleáris fegyvereket vethetne be katonai műveletben -...

Putyin: az USA ágyútölteléknek használja az ukránokat

Az Egyesült Államok azt akarja, hogy az ukrajnai konfliktus minél tovább elhúzódjon - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök. "Az ukrajnai helyzet azt mutatja, hogy az...

Lengyel és német zsoldosokat semmisítettek meg az orosz légicsapások

Az orosz hadsereg több tucatnyi zsoldost ölt meg Ukrajnában nagy pontosságú csapásokban - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium. Közölték, hogy az orosz légierő a...