2023, január 27.
1 C
Budapest
-3.5 C
Moszkva

Putyin reagált a G7-ek vetkőzős szavaira: undorító látvány lett volna, ha levetkőznek

A vasárnapi G7 csúcstalálkozó előtt Boris Johnson brit és Justin Trudeau kanadai miniszterelnök viccelődve vitatkoztak azon, hogy vajon le kellene-e venniük az ingüket és megmutatniuk a “mellizmaikat”, hogy “keményebbnek tűnjenek Putyinnál”, mivel a brit miniszterelnök azt javasolta a nyugati vezetőknek, hogy vegyék le a ruháikat.

Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki jelenleg a türkmenisztáni Asgabatban tartózkodik a Kaszpi országok csúcstalálkozóján, újságírói kérdésre reagált a brit és kanadai kormányfő szavaira.

A németországi G7-csúcstalálkozó a “hogyan büntessük meg fájdalmasabban Oroszországot” témakörben zajlott, az Ön, bocsánat, csupasz felsőtestével kapcsolatos viccekkel. A kanadai miniszterelnök azt mondta: “Vetkőzzünk le, és legyünk menőbbek Putyinnál”. Nem tárgyaltak véletlenül valami hasonlóról itt a Kaszpi-csúcson? Boris Johnson azt is mondta, hogy ha Oroszország elnöke nő lenne, nem lenne háború. Mit gondol erről? – tette fel a kérdésit az újságíró.

Nem tudom, hogy derékig vagy derék alá akartak-e vetkőzni, de szerintem mindenképpen undorító látvány lett volna – mondta az orosz elnök.

De ha visszaemlékszünk Puskinra, lehet, hogy tévedek a szavakban, a részletekben, azt hiszem, azt mondta: “Lehet jó embernek lenni és a körmök szépségére gondolni”. Tehát ezzel természetesen egyetértek: mindennek harmonikusan kell fejlődnie az emberben, mind a léleknek, mind a testnek. De ahhoz, hogy ilyen harmonikusak legyünk, fel kell hagynunk az alkoholfogyasztással és más rossz szokásokkal, valamint fizikai edzéssel és sporttal kell foglalkoznunk – mondta Putyin.

Az ön által említett kollégákat, mindannyiukat személyesen ismerem, nem ez az időszak a legjobb a kapcsolatunkban, ez érthető. De mindazonáltal mindannyian vezetők, tehát van karakterük. Ha akarják, sikerülni fog nekik. De dolgozniuk kell önmagukon. És már az is jó, hogy beszélnek róla, ezért dicsérhetem őket.

Reagálta a Johnson féle “mi lett volna, ha Putyin nő lenne” kijelentésekre is:

Most pedig a kérdés második része – Johnson? Nem fogom most azt mondani, hogy mi lett volna, mi lett volna, csak szeretném felidézni a közelmúlt történelmének eseményeit, amikor Margaret Thatcher úgy döntött, hogy harcba száll, katonai akcióba kezd Argentína ellen a Falkland-szigetek miatt. Itt egy nő hozta meg a döntést a katonai akció megindításáról. Hol vannak a Falkland-szigetek és hol van Nagy-Britannia. És ezt nem más diktálta, mint a birodalmi ambíció, a birodalmi státuszuk megerősítése.

Úgy gondolom tehát, hogy legalábbis a jelenlegi brit miniszterelnök részéről ez nem túl korrekt utalás arra, ami ma történik.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Trump: ha elnök lennék 24 órán belül megoldódna az ukrajnai konfliktus

Donald Trump volt amerikai elnök azt mondta, ha ő lenne az elnök, 24 órán belül képes lenne tárgyalni az ukrajnai konfliktus békés megoldásáról. "Már most,...

Horvát elnök: lehet, hogy a németek hadban állnak Oroszországgal, de mi nem

Zoran Milanovic horvát elnök csütörtökön kommentálta a német külügyminiszter kijelentését, miszerint Európa "háborút vív Oroszország ellen", és azt mondta, hogy ez számára újdonság, és...

Orbán Viktor: azonnali tűzszünet kell

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az...