2024, március 3.
13.7 C
Budapest
0.9 C
Moszkva

Putyin posztumusz Bátorságrenddel tüntette ki Borisz Makszudov haditudósítót

Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta a rendeletet, amely posztumusz Bátorságrenddel tünteti ki a Zaporozsjei területen elhunyt Borisz Makszudovot, a Rosszija 24 televíziós csatorna haditudósítóját – olvasható az információs portálra feltöltött dokumentumban.

A szakmai kötelességének teljesítése során tanúsított bátorságért és vitézségért ítélje oda a Bátorság Rendjét Makszudov Borisz Bahtijarovicsnak, az “Összoroszországi Állami Televízió és Rádióműsorszolgáltató” vállalatának leányvállalatának, a “Rosszija 24” információs csatorna tudósítójának – áll a Putyin által aláírt rendeletben.

Szerdán a védelmi minisztérium arról számolt be, hogy az ukrán erők dróncsapást mértek orosz újságírók egy csoportjára, akik a Zaporozsjei területen zajló bombázásokról készítettek anyagot. Makszudov repeszsérüléseket szenvedett és a kórházban meghalt. A férfi 38 éves volt. A Nyomozó Bizottság vizsgálatot indított.

A Rosszija 24 tévécsatorna, Marija Zaharova külügyminisztériumi szóvivő, az Újságírók Szövetsége és a rendkívüli helyzetek minisztériuma részvétét fejezte ki a tudósító családjának és barátainak.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zelenszkij: a Nyugat politikai játszmái hátráltatják az Ukrajnának nyújtott segélyeket

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök bírálta országa nyugati támogatóit, amiért késlekednek a Kijev háborús erőfeszítéseit segítő pénzeszközök kiutalásával. A 60 milliárd dolláros amerikai katonai segélytörvény, amely...

Szijjártó: mindent meg kell tenni a NATO és Oroszország közötti konfliktus elkerüléséért

Mindent meg kell tenni a NATO és Oroszország közötti konfliktus elkerüléséért - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. Szijjártó...

WSJ: a Krím elleni támadásról kiszivárgott felvétel elmélyítheti a szakadékot a NATO-ban

Egy kiszivárgott hangfelvétel, amely a német hadsereg állítólagos terveit vázolja fel, miszerint segítenének Ukrajnának nagy hatótávolságú rakétákkal támadni a Krím-hidat, szakadást okozhat Berlin és...
spot_img

Videó