2023, március 21.
14.1 C
Budapest
5 C
Moszkva

Putyin: Oroszországnak a világ öt legnagyobb gazdaságának egyikévé kell válnia

A beiktatását követően Putyin, csakúgy mint a 2012-ben, aláírt egy az orosz társadalmi és gazdasági nemzeti fejlesztési célokat hat évre meghatározó rendeletet.

Az elnök szerint Oroszországnak 2024-re a világ öt legnagyobb gazdaságának egyikévé kell válnia, a fejlődés ütemének meg kell haladnia a világátlagot, az infláció pedig nem haladhatja meg a 4 százalékot.

Az orosz kormánynak idén október 1-jéig 12 nemzeti projektet kell beindítania vagy felülvizsgálnia, a népesedéspolitikától az egészségügyön, az oktatáson és a nemzetközi együttműködésen át egészen az exporttámogatásokig. A kormánynak az 2024-re GDP-arányosan a 2017-es szint háromszorosára kell növelnie a digitális gazdaság támogatását.

Putyin elrendelte egy minden szervezet és háztartás által hozzáférhető, nagysebességű adatátvitelre, valamint nagy mennyiségű adat feldolgozására és tárolására alkalmas, stabil és biztonságos információs és kommunikációs infrastruktúra kiépítését.

Az elnök szerint 2024-re az állami és helyi igazgatás szerveinek túlnyomórész orosz szoftvereket és információbiztonsági eszközöket kell majd használniuk, a közigazgatásban és közszolgáltatásokban pedig át kell térni a digitális technológiákra és platformokra.

Az elnök szerint a kormánynak ösztönöznie kell, hogy 2024-re az orosz közép- és kisvállalatok 25 millió embert alkalmazzanak és hogy ezek a vállalkozások az export legkevesebb 10 százalékát adják. Rámutatott, hogy ehhez meg kell könnyíteni a hitelezést és üzletbaráttá kell tenni a hatósági környezetet.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Scholz: a Nyugatnak fel kell készülnie egy hosszú távú konfliktusra Ukrajnában

A Nyugatnak fel kell készülnie egy hosszú távú konfliktusra Ukrajnában - figyelmeztetett Olaf Scholz német kancellár. Azt jósolta, hogy a harcok befejezése után a...

Putyin: a kínai terv alapja lehet a rendezésnek

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden hivatalos megbeszélésre fogadta kínai kollégáját, Hszi Csin-pinget a Kremlben. Az elnök a megbeszélést követően a Peking által nemrégiben előterjesztett...

A britek gyengített uránt tartalmazó lövedékeket adnak Ukrajnának

Az Egyesült Királyság "gyengített uránt tartalmazó páncéltörő lövedékeket" küld Ukrajnának - írja a Declassified UK. Annabel Goldie védelmi miniszter tegnap közölte ezt a Lord Hylton...
spot_img

Videó