2022, december 6.
6.1 C
Budapest
-10.1 C
Moszkva

Putyin: Oroszország nem fog többé olyan hibákat elkövetni, amelyek aláássák szuverenitását

Vlagyimir Putyin szerint a szuverenitás bármilyen gyengülése fenyegetést jelent Oroszországra nézve.

“1160 év alatt szilárdan megtanultuk, hogy Oroszország számára végzetes, ha akár csak átmenetileg is gyengíti szuverenitását, ha feladja nemzeti érdekeit. Ilyenkor Oroszország puszta léte is veszélybe került; senki sem várna tőlünk többé ilyen hibákat. Nem engedünk a zsarolásnak és a megfélemlítésnek” – mondta Putyin az orosz államiság születésének 1160. évfordulója alkalmából rendezett eseményen.

Hozzátette, hogy Oroszország évszázadok óta úgy épült fel, mint a sok nemzetiségű és vallású emberek közös és szülőhazája.

Vlagyimir Putyin az orosz államiság születésének 1160. évfordulóján tartott ünnepségen. Kép: Kreml

Hangsúlyozta azonban, hogy az orosz történelemben előforduló ellenséges inváziók, a széttagoltság és a belső viszályok tragédiája ellenére a sötét időszakokat mindig az újjászületés szakaszai követték.

“Népünk hősies nemzedékei legyőzték a nehézségeket és megpróbáltatásokat, legyőztek minden megpróbáltatást, felépítették, megsokszorozták hazánk nagyságát, és dicsőséggel borították be nevüket” – jegyezte meg az elnök.

Az államfő kijelentette, hogy senki sem rombolhatja le az olyan orosz értékeket, mint az igazsághoz és az igazságossághoz való hűség, az együttérzés, a készség arra, hogy az egész ország és nem csak a saját maga jólétére törekedjen.

“Senki sem képes betiltani vagy eltörölni egyedülálló civilizációnkat és gazdag kultúránkat” – mondta.

Putyin az orosz civilizáció különlegességét is kiemelte

“És a hazánkért, a hazánkért, amelyet egyedül birtokolunk, a szabadságunkért, függetlenségünkért és szuverenitásunkért, a kultúránkért és hagyományainkért harcolni fogunk, megvédjük és megvédjük őket őseink és utódaink nevében, Oroszországért, annak nagy történelméért és nagy jövőjéért” – mondta az államfő.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zurabisvili: már harminchárom grúz katona halt meg Ukrajnában

Harminchárom, az ukrán erőket támogató grúz katona halt meg Ukrajnában - közölte Szalome Zurabisvili georgiai elnök hétfőn Varsóban, a lengyel  hivatali partnerével, Andrzej Dudával közösen...

Ezért volt ma rakétaeső: ukrán dróntámadás ért két orosz katonai repülőteret

Ukrajna támadást intézett katonai repülőterek ellen Szaratov és Rjazán térségében, három orosz katona meghalt - közölte a védelmi minisztérium sajtószolgálata. Erre válaszul indult a...

Rakéta áradat tart Ukrajna felé, több irányból – percről-percre frissítjük

Hétfő van, mondhatni menetrend szerint érkeznek az orosz rakéták az ukrajnai infrastruktúra ellen. Ukrán jelentések szerin masszív rakétatámadás kezdődött.  Kövesse az eseményeket percről percre.