2022, május 17.
18.1 C
Budapest
7.9 C
Moszkva
Hiredetés

Putyin: Oroszország mindent megtesz a stadionok elkészüléséért

Oroszország mindent megtesz azért, hogy az összes objektum idejében elkészüljön az idei Konföderációs Kupára és a jövő évi világbajnokságra – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz államfő, amikor kedden Krasznodárban fogadta Gianni Infantinót, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnökét.

Putyin köszönetet mondott vendégének a két torna megszervezésében nyújtott FIFA-támogatásért. Infantino kijelentette: nincs kétsége afelől, hogy Oroszország teljesíti vállalt kötelezettségeit.

“A FIFA elnökeként, de ami ennél is fontosabb, focidrukkerként az egész világot meg tudom hívni a Konföderációs Kupára és a világbajnokságra, hogy felfedezze ezt a gyönyörű országot” – mondta Infantino, méltatva Moszkvának az orosz és a nemzetközi labdarúgás fejlesztéséért tett erőfeszítéseit.

A megbeszélés előtt az orosz vezető és a FIFA elnöke megtekintette a Krasznodár csapatának új stadionját, amely végül nem került a vb helyszínei közé.

A Konföderációs Kupát június 17. és július 2., a világbajnokságot pedig 2018. június 14. és július 15. között rendezik meg Oroszországban.

Az Oroszország, Németország, Portugália, Mexikó, Chile, Kamerun, Ausztrália és Új-Zéland részvételével sorra kerülő Konföderációs Kupa mérkőzéseinek házigazdája Moszkva, Szentpétervár, Szocsi és Kazany lesz. A vb helyszínei az említett városokon felül Jekatyerinburg, Szaranszk, Szamara, Rosztov-na-Donu, Kalinyingrád, Nyizsnyij Novgorod és Volgográd lesznek.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS