2022, szeptember 25.
12.1 C
Budapest
6.7 C
Moszkva

Putyin: Oroszország kész minden lehetséges módon segíteni a migrációs helyzet megoldását

Oroszország kész minden lehetséges módon segíteni a migrációs helyzet megoldását a belarusz-uniós határon, ha bármi is ezen múlik – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a Rosszija 1 televízió által vasárnap sugárzott interjújában.

“Miközben nekünk címzett kijelentéseket vagy vádakat hallunk, mindenkinek azt szeretném mondani: foglalkozzanak a belső problémáikkal, és ne hárítsák át másra az ügyeiket, amelyeket a saját szakintézményeiknek kellene megoldaniuk. De mi készek vagyunk minden lehetséges módon hozzájárulni (a helyzet megoldásához), ha persze itt bármi is rajtunk múlik” – mondta Putyin .

Az orosz elnök megítélése szerint a válságot a nyugati államok okozták, mert maguk alakítottak ki olyan körülményeket, amelyek több százezer embert kényszerítettek lakóhelyük elhagyására.

“Most pedig felelősöket keresnek, hogy elhárítsák a felelősséget mindazért, ami történik” – fogalmazott.

Leszögezte, hogy az Aeroflot orosz légitársaság nem vett részt közel-keleti migránsok Belaruszba szállításában.

Elmondta, hogy a migrációs válságról a médiából értesült, és hogy korábban soha nem tárgyalt a kérdésről Aljakszandr Lukasenko belarusz államfővel. Korábban kifejezte reményét, hogy Lukasenko és Angela Merkel német kancellár hamarosan megbeszélést folytat egymással és megvitatja a Belarusz nyugati határain kialakult helyzetet is, mert sok migráns Németországba igyekszik.

Az interjúból szombaton is mutattak már be részleteket. Ezekben Putyin egyebek között szintén azt hangoztatta, hogy Oroszországnak semmi köze sincs a migrációs válsághoz, és orosz légitársaságok nem szállítottak migránsokat Belaruszba.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”27793″]

Kifejezte azt a reményét, hogy Belarusz nem fogja elzárni az Európai Unióba vezető orosz gázvezetéket.

Az is hangoztatta, hogy Oroszország nem tervez saját hadgyakorlatot a Fekete-tengeren, válaszul az ott folyó, nem tervezett NATO-manőverekre.

“Vészjóslónak” nevezte azokat a nyilatkozatokat, melyek szerint Oroszország “katonai invázióra készül Ukrajna ellen”. Megismételte, hogy az orosz katonai erők mozgása az ország területén senkiből sem válthat ki aggodalmat, ez “senki számára sem jelent fenyegetést”.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Borell: Putyin nem blöfföl a nukleáris fegyverekkel kapcsolatban, diplomáciai megoldás kell

Josep Borrell, az EU külügyi főképviselője szombaton a BBC-nek nyilatkozva úgy vélte, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök nukleáris fegyvereket is bevethet, ha Moszkva erőit...

Több száz külföldi zsoldost semmisített meg az orosz légierő

Az elmúlt 24 órában az orosz légierő mintegy 200 ukrán fegyverest és mintegy háromszáz külföldi zsoldost semmisített meg Mikolajiv térségében - közölte a védelmi...

Szijjártó: az egyetlen megoldás a béke

A problémákra, amelyekkel Európának szembe kell néznie a háború és a szankciók miatt, az egyetlen megoldás a béke - mondta a külgazdasági és külügyminiszter...