2023, március 20.
12.7 C
Budapest
2.6 C
Moszkva

Putyin: Oroszország kész minden lehetséges módon segíteni a migrációs helyzet megoldását

Oroszország kész minden lehetséges módon segíteni a migrációs helyzet megoldását a belarusz-uniós határon, ha bármi is ezen múlik – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a Rosszija 1 televízió által vasárnap sugárzott interjújában.

“Miközben nekünk címzett kijelentéseket vagy vádakat hallunk, mindenkinek azt szeretném mondani: foglalkozzanak a belső problémáikkal, és ne hárítsák át másra az ügyeiket, amelyeket a saját szakintézményeiknek kellene megoldaniuk. De mi készek vagyunk minden lehetséges módon hozzájárulni (a helyzet megoldásához), ha persze itt bármi is rajtunk múlik” – mondta Putyin .

Az orosz elnök megítélése szerint a válságot a nyugati államok okozták, mert maguk alakítottak ki olyan körülményeket, amelyek több százezer embert kényszerítettek lakóhelyük elhagyására.

“Most pedig felelősöket keresnek, hogy elhárítsák a felelősséget mindazért, ami történik” – fogalmazott.

Leszögezte, hogy az Aeroflot orosz légitársaság nem vett részt közel-keleti migránsok Belaruszba szállításában.

Elmondta, hogy a migrációs válságról a médiából értesült, és hogy korábban soha nem tárgyalt a kérdésről Aljakszandr Lukasenko belarusz államfővel. Korábban kifejezte reményét, hogy Lukasenko és Angela Merkel német kancellár hamarosan megbeszélést folytat egymással és megvitatja a Belarusz nyugati határain kialakult helyzetet is, mert sok migráns Németországba igyekszik.

Az interjúból szombaton is mutattak már be részleteket. Ezekben Putyin egyebek között szintén azt hangoztatta, hogy Oroszországnak semmi köze sincs a migrációs válsághoz, és orosz légitársaságok nem szállítottak migránsokat Belaruszba.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”27793″]

Kifejezte azt a reményét, hogy Belarusz nem fogja elzárni az Európai Unióba vezető orosz gázvezetéket.

Az is hangoztatta, hogy Oroszország nem tervez saját hadgyakorlatot a Fekete-tengeren, válaszul az ott folyó, nem tervezett NATO-manőverekre.

“Vészjóslónak” nevezte azokat a nyilatkozatokat, melyek szerint Oroszország “katonai invázióra készül Ukrajna ellen”. Megismételte, hogy az orosz katonai erők mozgása az ország területén senkiből sem válthat ki aggodalmat, ez “senki számára sem jelent fenyegetést”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kijev engedélyezte, hogy a katonákat végzettség nélkül is tiszti rangra emelhessék

Az ukrán parlament hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi tiszti rendfokozatok megadását a harci tapasztalattal rendelkező, de felsőfokú katonai végzettséggel nem bíró...

Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának

A háborúnak csak a tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget, a fegyverek és a lőszerkészlet átadása nem, ezért Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának...

Újabb fegyver- és lőszerszállítmányt küld az Egyesült Államok Ukrajnába

Az Egyesült Államok újabb 350 millió dollár értékű (mintegy 130 milliárd forint) katonai segítségnyújtást jelentett be Ukrajna számára hétfőn. Joe Biden elnök felhatalmazása nyomán -...
spot_img

Videó