2022, október 6.
11.1 C
Budapest
7.2 C
Moszkva

Putyin: a migránsválságokat maguk a nyugati országok hozták létre

A nyugati államok maguk hozták létre a migrációs válságokat – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök a Rosszija 1 televíziónak adott interjúban.

Nem szabad elfelejtenünk, honnan erednek ezek a migránsokkal kapcsolatos válságok. Belarusz fedezte fel ezeket a problémákat, vagy mi? Nem, ezeket az okokat a nyugati országok, maguk az európai országok hozták létre – mondta Putyin.

Ezek politikai, katonai és gazdasági jellegűek. Katonai, mert például mindenki részt vett az iraki hadműveletekben, és most sok iraki-kurd migráns van; húsz évig harcoltak Afganisztánban is, és most egyre több az afgán migráns. Belarusznak ehhez semmi köze. A migránsok korábban más útvonalakon keresztül érkeztek. És az, hogy Belaruszon keresztül jönnek – ebben nincs semmi meglepő, mert Belaruszban, ahogy Lukasenko elnök elmagyarázta nekem, nincs vízumkötelezettségük a Belaruszba történő belépéshez – tette hozzá.

Európában nagyon magasak a migránsok szociális juttatásai, nagyon magasak – emelte ki az orosz elnök. Természetesen ez az embereket odavonzza. Mert mind a felnőttek, mind a gyermekek támogatást kapnak, az oktatás ingyenes és általában az orvosi ellátás is ingyenes számukra. Ismétlem, ez a vezető európai országok politikája – mondta Putyin.

Az orosz elnök hangsúlyozta, hogy folyamatosan megpróbálják Oroszországot felelőssé tenni a kialakult helyzetért, minden ok nélkül.

Hozzátette, hogy az orosz légitársaságok nem szállítanak menekülteket, ahogy a Belavia belarusz légitársaság sem. Charterjáratokkal érkeznek, nincs vízumkötelezettség, jegyet vesznek és oda repülnek – mondta.

A riporter megkérdezte Putyint, hogy mit szól ahhoz, hogy Lukasenko az Európába irányuló gázszállítások leállításával fenyegetőzött.

Az orosz elnök elmondta, hogy most hall erről először, pedig a közelmúltban kétszer is beszélt belarusz kollégájával, de nem említette ezt neki.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Törökország a Donbasszból importál szenet

Az ásványkincsekben gazdag Donyecki Népköztársaságban (DNR) bányászott szenet Törökországba exportálják, ahonnan a közel-keleti és afrikai országokba kerül - közölte Vitalij Hocenko, a DNR miniszterelnöke...

Csehország és Szlovákia megvonhatja támogatását Ukrajnától – írja a a Foreign Policy

Csehország és Szlovákia megvonhatja támogatását Ukrajnától, mert az emelkedő energiaárak közepette belpolitikai zavarok várhatók - mondta Tim Gosling, a Foreign Policy magazin rovatvezetője. Szavai szerint...

Felmérés: tovább csökkent Ukrajna támogatottsága az EU-ban

Csökkent az Ukrajnának küldött fegyverek és az országból érkező menekültek befogadásának támogatottsága az uniós közvélemény körében - derült ki az Eupinions közvélemény-kutató intézet felméréséből....