2023, október 2.
20.8 C
Budapest
10.3 C
Moszkva

Putyin: Oroszország jobb gazdasági eredményt ért el tavaly, mint amire számítottak

A tavaly év végi oroszországi GDP-mutatók az előzetes becslésekknél magasabbak lesznek – közölte pénteken Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Az államfő pénteken az Arhangelszki területre tett útja során találkozott Alekszandr Csibulszkijjal, a régió kormányzójával, aki arról számolt be, hogy a bruttó regionális termék növekedést mutatott.

“A 2022-es év összességében Oroszországban még jobb lesz, mint előzetes becsléseink” – mondta az elnök.

Korábban pénteken az orosz jegybank arról tájékoztatott, hogy a GDP 2,5%-kal csökkent a tavalyi év végére. A szabályozó korábban 3-3,5%-os GDP-csökkenést jósolt.

A Roszsztat az ország statisztikai hivatala a maga részéről még nem tette közzé az tavalyi bruttó hazai termékére vonatkozó adatokat, azt február 17-én hozzák nyilvánosságra. A kormánytisztviselők által már közölt előzetes becslések szerint azonban a gazdaság 2,5 százalékkal csökkent az év során.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Biden: nem sok idő maradt Ukrajna támogatására

Joe Biden amerikai elnök felszólította a kongresszust, hogy "hagyja abba a játszadozást", és minél előbb szavazzon egy Ukrajnának szánt külön segélycsomagról, hogy az Ukrajnának...

Wallace: Ukrajna győz, de a fiatalabbakat kell már mozgósítania

Ben Wallace volt brit védelmi miniszter azt állította, hogy Kijevnek sikeres lesz az ellentámadása, de a lendület fenntartásához és a "munka befejezéséhez" Volodimir Zelenszkij...

FAZ: Oroszország a szankciók ellenére jelentősen növelte a hadiipari termelését

A példátlan nyugati szankciók ellenére az orosz hadiiparnak sikerült jelentősen bővítenie a termelést az ukrajnai konfliktus kezdete óta - jelentette a Frankfurter Allgemeine Zeitung...
spot_img

Videó