2023, szeptember 21.
24 C
Budapest
19.8 C
Moszkva

Putyin: Oroszország ipari övezetet létesít a Szuezi-csatornánál

Oroszország célja, hogy a közeljövőben befejezzen egy ipari övezet létrehozását Egyiptomban, a Szuezi-csatorna – a világ egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontja – közelében – közölte csütörtökön Vlagyimir Putyin elnök.

“Tegnap beszéltem kollégámmal, Abdel-Fattáh esz-Szíszi elnökkel… Arra számítok, hogy már idén megkezdődik ott az építkezés, az első termelési létesítmények, és a jövőben az ott előállított árukat egész Afrikába exportálják majd” – mondta Putyin a szentpétervári Oroszország-Afrika gazdasági és humanitárius fórum plenáris ülésén.

Putyin hangsúlyozta a Moszkva és az afrikai államok közötti szorosabb ipari együttműködés fontosságát.

“Ipari termékeink, köztük az autók, építőipari berendezések stb. széles körben ismertek a kontinensen, és nagy a kereslet irántuk. Jó minőség, megbízhatóság és könnyű kezelhetőség jellemzi őket”.

Az elnök megjegyezte, hogy Afrikában az orosz berendezések szervizelésére szakosodott szervizközpontok is működnek, és hogy “új eszközöket dolgoznak ki, amelyek ipari termékeink afrikai vásárlását, a kontinensre szállítását és az értékesítés utáni szolgáltatást biztosítják”.

Az egyiptomi orosz ipari övezet terveit 2014-ben hagyták jóvá. Ez két telephelyből áll majd – az egyik a Vörös-tenger partján, Ain Sokhna térségében, a másik pedig Port Saidban, a Szuezi-csatorna északi végénél. A két helyszín 525 hektárt foglal majd el, és közlekedési és kikötői infrastruktúrát is magában foglal.

Az ipari parkban a rezidens orosz cégek számára alacsony adózási rendszer lesz érvényben, és várhatóan több tízezer munkahelyet biztosít majd. A projektben részt vevő vállalkozások adókulcsa és a személyi jövedelemadó 10%-ban lesz meghatározva. A forgalmi adót eltörlik.

Szintén 2014-ben Kairó bejelentette a Szuezi-csatorna modernizálásának terveit, széles körű szolgáltatásokkal, valamint több ipari park létrehozásával, köztük orosz, kínai és olasz területekkel.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lengyelország figyelmeztette az ukrán oligarchákat

A lengyel védelmi miniszter az ukrán oligarchákat okolta a gabonaszállítások körüli jelenlegi vitáért, és azt mondta, nem engedhető meg, hogy Kijev a lengyel piacon...

Kreml: jelenleg nincs alapja a tárgyalások megkezdésének

Oroszország kész diplomáciai megoldást keresni az ukrajnai konfliktusra, de egyelőre nincs alapja a tárgyalások megkezdésének - közölte a Kreml sajtófőnöke. "Egyre gyakrabban hallani a 'tárgyalások'...

Ukrajna energetikai infrastruktúrája került tűz alá

Az ukrajnai Rivne energetikai infrastruktúrája tűz alá került, a Rivnenszkij járás egy része áram nélkül maradt - jelentette Vitalij Koval, a Rivne terület közigazgatás...
spot_img

Videó