2023, október 2.
20.8 C
Budapest
10.3 C
Moszkva

Putyin: Oroszország célja, hogy véget vessen a Nyugat által Ukrajnában kirobbantott háborúnak

Oroszország különleges hadművelete azt a célt szolgálja, hogy véget vessen a több nyugati ország és szatellitái által kirobbantott ukrajnai háborúnak – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök a BRICS-vezetők csúcstalálkozóján.

“Oroszország úgy döntött, hogy támogatja azokat az embereket, akik a kultúrájukért, a hagyományaikért, a nyelvükért és a jövőjükért harcolnak. Az ukrajnai akcióinknak egyetlen oka van: véget vetni annak a háborúnak, amelyet a Nyugat és szatellitái szabadítottak el Ukrajnában a Donbasszban élő emberek ellen” – mondta Putyin.

Hangsúlyozta, hogy számos nyugati országnak az a vágya, hogy megőrizze hegemóniáját a világban, “ami az ukrajnai súlyos válsághoz vezetett”.

Putyin emlékeztetett arra, hogy “először a nyugati országok segítségével alkotmányellenes államcsínyt hajtottak végre az országban, majd háborút indítottak azok ellen az emberek ellen, akik nem értettek egyet ezzel a puccsal”.

“Ez a brutális háború, a megsemmisítés háborúja nyolc évig tartott” – hangsúlyozta Putyin.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Biden: nem sok idő maradt Ukrajna támogatására

Joe Biden amerikai elnök felszólította a kongresszust, hogy "hagyja abba a játszadozást", és minél előbb szavazzon egy Ukrajnának szánt külön segélycsomagról, hogy az Ukrajnának...

Wallace: Ukrajna győz, de a fiatalabbakat kell már mozgósítania

Ben Wallace volt brit védelmi miniszter azt állította, hogy Kijevnek sikeres lesz az ellentámadása, de a lendület fenntartásához és a "munka befejezéséhez" Volodimir Zelenszkij...

FAZ: Oroszország a szankciók ellenére jelentősen növelte a hadiipari termelését

A példátlan nyugati szankciók ellenére az orosz hadiiparnak sikerült jelentősen bővítenie a termelést az ukrajnai konfliktus kezdete óta - jelentette a Frankfurter Allgemeine Zeitung...
spot_img

Videó