2022, december 1.
2.8 C
Budapest
-11.1 C
Moszkva

Putyin: Oroszország az érdekeinek megfelelő politikát fog folytatni

Oroszország mint erős és független hatalom csak olyan politikát fog folytatni a világ színterén, amely megfelel alapvető érdekeinek, mert az oroszok genetikai kódjának része az a vágy, hogy saját akaratuk szerint, külső diktátum nélkül éljenek – mondta Vlagyimir Putyin elnök a nemzeti lobogó napja alkalmából mondott beszédében.

“Oroszország erős, független világhatalom. Határozottan csak olyan politikát folytatunk a nemzetközi színtéren, amely megfelel a haza alapvető érdekeinek” – mondta az államfő.

Megjegyezte, hogy a több mint három évszázaddal ezelőtt az első orosz hadihajóra kitűzött orosz zászló Oroszország történelmének nehéz és összetett időszakaiban is Oroszország szimbóluma maradt: Nagy Péter alatt az Orosz Birodalom megalakulása idején, az első világháború csataterein és az 1990-es évek ellentmondásos, nehéz, sarkalatos változásokkal teli időszakában.

A trikolór mára az orosz államiság szerves részévé vált, a nép egységének, a haza iránti hűségének és a nemzeti érdekek védelmére irányuló készség jelképe – tette hozzá az elnök.

“A nemzeti zászló a hagyományos értékeinkhez való hűséget szimbolizálja, amelyektől soha nem fogunk elszakadni – az igazság és az igazságosság, a szolidaritás és az irgalom, Oroszország évszázados, töretlen történelme, őseink eredményei és győzelmei iránti tisztelet, akik ránk hagyták, hogy oltalmazzuk és megvédjük a hazát, és soha nem engedjünk a külső diktátumoknak és hegemóniának” – mondta Putyin.

Ezért vált az orosz nép genetikai kódjának részévé az a vágy, hogy saját akarata szerint éljen, és saját utat válasszon – jegyezte meg az államfő.

Kiemelte, hogy a nemzeti zászló, akárcsak a győzelmi zászló, arra szolgál, hogy a fiatalabb generációt a hazaszeretet, az állampolgárság és a haza jövője iránti felelősség értékeire nevelje.

“Szeptember 1-jétől minden iskolai hét ünnepélyes zászlófelvonással és a nemzeti himnusz eléneklésével kezdődik” – mondta az elnök.

Putyin kifejezte meggyőződését, hogy az orosz zászló örökre szent szimbólum marad a polgárok minden generációja számára”, amely katonai hőstettekre, munkaügyi eredményekre, a tudomány, a kultúra és a sport új magasságok meghódítására, valamint a haza iránti büszkeség érzésére ösztönzi őket.

“Boldog Orosz Zászló Napját, Kedves Barátaim!” – tette hozzá az elnök.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...